Sada čitate
Zagrepčanka 512 – možeš li se popeti na “zagrebačku Himalayu”?

Zagrepčanka 512 – možeš li se popeti na “zagrebačku Himalayu”?

U subotu 09.prosinca u 10 sati u poslovnoj zgradi Zagrepčanka starta jedinstvena utrka koju organizira Društvo športske rekreacije Aktivan život, a povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”. Cilj utrke je popeti se na 25. kat, točnije na 95 metara visine, što je brže moguće. Staza se sastoji od 490 stepenica, koje su visoke svaka po 17 centimetara.

- Oglas -

490 stepenica do vrha

Možda na prvu ne zvuči teško no ovo je utrka za izdržljive i privlači sve one koji žele isprobati svoje granice. Rekord u trčanju stepenicama drži Matjaž Mikloša iz Slovenije, koji se popeo za nevjerojatne 2 minute i 34 sekunde. U ženskoj kategoriji rekord drži Karmen Klančnik, također iz Slovenije. Ona je 490 stepenica prošla za 3 minute i 11 sekundi. Toliko treba da pozovete lift i odvezete se njime do vrha zgrade.

#izazov512

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online prijave na www.512.trcanje.hr . Uplate i prijave primaju se zaključno do srijede 6.12.2017. do 23:59h ili do popunjenja kvote od 512 natjecatelja u utrci.

Napomena: Već je 450 prijava za utrku Zagrepčanka 512, stoga požurite ukoliko želite sudjelovati! Na sam dan utrke neće biti moguća prijava niti uplata!

Utrka Zagrepčanka 512 održava u jednoj od najviših poslovnih zgrada u Hrvatskoj i organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku po stepenicama u Empire State Buildingu u New Yorku. Zagrebačka utrka dio je svjetskog udruženja Towerrunning World Association, te se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama.

Sponzor ovogodišnje utrke stepenicama „Zagrepčanka 512“ je Himalaya Herbals, koji je za sve sudionike pripremio startni paket te poklone za najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji.

Više o utrci pogledajte na web stranici www.512.trcanje.hr te na Facebook eventu facebook.com/events/Zagrepčanka512/ .

#izazov512

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice