Sada čitate
Prihvati 490 stepenica visok trkački izazov!

Prihvati 490 stepenica visok trkački izazov!

Subota 7.12., rezervirana je za 8. ZAGREPČANKA 512 – jedinstvena utrka od 490 stepenica u organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život sa startom u prizemlju poslovne zgrade Zagrepčanka (Savska cesta 41, Zagreb),

- Oglas -

Utrka je namjenjena svima koji žele isprobati svoje granice!

Na ovu doista posebnu i svima već dobro poznatu utrku mogu se prijaviti baš svi – rekreativci, aktivni sportaši i profesionalni trkači. Svaki natjecatelj Zagrepčanke 512 dolazi samo s jednom namjerom, a to je pobijediti samog sebe i istražiti vlastite granice izdržljivosti i brzine dok se penje na 25. kat grade. Čak su i ultramaratonci rekli da je ova utrka potpuno drugačija od klasičnog trčanja i da za njih predstavlja sjajan izazov. Prošle godine taj izazov prihvatilo je 750 trkača, a u 2019. očekuje se rušenje i tog rekorda.

Matjaž Mikloša – vrhunski trkač i rekorder staze koji već godinama ne propušta Zagrepčanku 512

Kad je već riječ o rekordima, u proteklih 7 godina stazu od 490 stepenica visokih 17 cm, u kategoriji muškaraca najbrže je pretrčao Slovenac Matjaž Mikloša u vremenu 2 minute 34 sekunde i 50 stotinki – malo više od 6 sekundi po katu! U ženskoj konkurenciji rekord drži Ana Čufer također iz Slovenije s rezultatom 03:10.19. Najbrži predstavnici Hrvatske su Tea Faber s 3:26.88 i Kristijan Rubinić sa sjajnim rezultatom 2:48.6.

Nasmijana lica nakon uspješno završene DUO utrke.

Ako vam se 490 stepenice i ne čini tako zahtjevno tu je disciplina SOLO u kojoj natjecatelj „samo“ jednom trči na vrh. MEGA disciplina stvorena je za one nešto hrabrije u kojoj se trči dva puta (s  pauzom između dva trčanja), a tu je i DUO disciplina u kojoj se trči timski (žena i muškarac), te se rezultati na kraju zbrajaju.  U svim disciplinama po jedan natjecatelj starta svakih 15 sekundi što znači da se pobjednik ne zna sve dok zadnji natjecatelj ne završi.

Prijave za utrku su otvorene i broj mjesta je ograničen na 1000. Na sam dan utrke neće biti moguća prijava niti plaćanje kotizacije.

Info & prijave >> www.512.trcanje.hr

Prihvati izazov i prijavi se na SOLO, DUO ili MEGA!

Zagrepčanka 512 organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku stepenicama – Empire State Buildingu Run-Up u New Yorku te je dio svjetskog udruženja Towerrunning World Association (www.towerrunning.com) što znači da se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama.

Utrku SOLO već je prijavio Papagaj Oglasnika.hr, a uloviti ga možete na treninzima u Zagrepčanci.

Utrku podržavaju generalni sponzor OglasnikFarmacia.

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice