Sada čitate
Prihvati 490 stepenica visok izazov!

Prihvati 490 stepenica visok izazov!

U subotu 7.12. od 10 sati, u poslovnoj zgradi Zagrepčanka (Savska cesta 41, Zagreb), održava se ZAGREPČANKA 512 – jedinstvena utrka stepenicama u organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život.

- Oglas -

Natjecatelji, kojih je trenutno prijavljeno više od 500, startaju u prizemlju poslovne zgrade i natječu se sa samim sobom i drugim trkačima u svladavanju 490 stepenica (25 katova) visokog cilja.  Ove godine trkačice i trkači mogu se odlučiti za jednu od tri različite utrke:

I superjunacima je 490 stepenica izazov.
  • SOLO u kojoj natjecatelj jednom trči na vrh,
  • MEGA u kojoj natjecatelj trči dva puta (s kratkom pauzom između dva trčanja) i
  • DUO tj. timska utrka. DUO tim čine žena i muškarac, a svaki član tima trči jednom. Rezultati oba člana tima se zbrajaju i čine konačni rezultat koji se uvrštava u poredak.

Izazov od 490 stepenica visokih 17 cm, mogu prihvatiti baš svi – od profesionalnih sportaša, rekreativnih trkača do potpunih početnika ali garantirano ovo će biti natjecanje koje ćete pamtiti i vraćati se iz godine u godinu. Rekord u SOLO kategoriji iz 2015. godine i dalje drži Slovenac Matjaž Mikloša u vremenu 2 minute 34 sekunde i 50 stotinki. U ženskoj konkurenciji rekord drži Karmen Ana Čufer iz Slovenije 3:10.19. Od hrvatskih predstavnika najbrži su Tea Faber s rezultatom 03:26.88 i Kristijan Rubinić s 2:48.06.

Prijave za utrku otvorene su na www.utrka.com/utrke/zagrepcanka/2019/prijava/pojedinacno/

do 4.12. ili do popunjavanja maksimalnog broja sudionika.

Utrka Zagrepčanka 512 organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku stepenicama – Empire State Buildingu Run-Up u New Yorku te je dio svjetskog udruženja Towerrunning World Association (www.towerrunning.com), što znači da se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama.

Medalja Zagrepčanke 2019.

Zagrepčanku 512 u 2019. podržavaju: Oglasnik kao generalni sponzor, Farmacia kao sponzor startnih paketa te Vitamin Well zadužen za okrepu sudionika.

Medijski pokrovitelji eventa su Men’s Health, Jutarnji list, ZG Express i trčanje.hr

Aktualnosti sa Zagrepčanke 512 pratite na Facebook event stranici.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice