500 trkača na utrci Zagrepčanka 512

Utrka Zagrepčanka 512 startala je u podnožju 25 katova visokog stepeništa u subotu 9.12. od 10 sati. Čak 500 sudionika uspješno je istrčalo 490 stepenica dugu stazu do vrha poslovne zgrade Zagrepčanka i pomaknulo vlastite granice.

- Oglas -

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti trkačice i trkači penjali su se na više od 90 metara visine za manje od nekoliko minuta. 2 minute i 44 sekunde bilo je potrebno najbržem trkaču Matjažu Miklošu iz Slovenije da se popne na 25. kat. Svega 6 sekundi nakon prvoplasiranog stigao je Sanel Đuliman (BiH), dok je treće mjesto osvojio Antonio Kleković (2:51.16). Pobjednici u ženskoj konkurenciji Tei Faber, do vrha je trebalo 3 minute i 28 sekundi, drugoplasiranoj  i prošlogodišnjoj pobjednici Sanji Ovčar 3:36.96 te 3:47.24 Jasmini Klancnik za treće mjesto.  Ove godine nije oboren rekord staze ali to samo znači da će 2018. biti još zanimljivija.

Pobjednice u ženskoj konkurenciji (s lijeva na desno)
Jasmina Klancnik, Tea Faber, Sanja Ovčar

Sjajna atmosfera vladala je među trkačima koji su došli iz svih krajeva Hrvatske ali i Europe. Mađarski, Slovenski, Austrijski i trkači iz Bosne i Hercegovine vole dolaziti na ovu utrku, a mnogi od njih skupljaju bodove za svjetski kup u trčanju stepenicama. Zagrepčanka 512 nastala je na temeljima velikih svjetskih utrka poput one na Empire State Building Run-up u New Yorku i dio je svjetskog udruženja Towerrunning World Association.

Izazov 512 uspješno su završili svi trkači, a posebno treba naglasiti i najstarijeg sudionika koji nije propustio niti jednu Zagrepčanku 512 do sada. Sa svojih 81 godinu pokazuje kako svi možemo i trebamo kretanje da bismo sačuvali zdravlje, ali i kako bismo duh održali mladim.

Rezultate utrke možete pogledati na www.512.trcanje.hr/rezultati/ .

Fotografije s utrke u viskoj rezoluciji pronađite na flickr.com/photos/trcanje-hr/ te na Facebook stranici facebook.com/volim.trcanje/ .

Pobjednici u muškoj konkurenciji i predstavnica Himalaya Herbals (s lijeva na desno) Antonio Kleković, Matjaž Mikloša, Sanel Đuliman.

Sponzor ovogodišnje utrke stepenicama Zagrepčanka 512 je Himalaya Herbals, koji je za sve sudionike pripremio startni paket te poklone za najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji.

Sljedeće izdanje utrke Zagrepčanka 512 biti će 8.12.2018.  u 10 sati, a prijave su otvorene na zagrepcanka512.trcanje.hr/prijavni-obrazac-2018/ .

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice