Sada čitate
Ultra kakvu još nismo vidjeli

Ultra kakvu još nismo vidjeli

Zadnji put kada smo spomenuli Mazatorsku utrku na 6/12/24h oko atletskog stadiona je u članku ‘’Slagalica medalja’’ koja opisuje sve utrke u organizaciji poznatih nam, brodskih Mazatora. Situacija koja je zadesila cijeli svijet, pa i Lijepu našu, uvelike je utjecala na naša trkačka druženja, guranja u startnim blokovima i zaustavila kreiranje uspomena i priča s trkačkih utrka. Covid 19 je napravio svoje, ali nije spriječio Mazatore da organiziraju i provedu svoj event. Tako su naziva utrke izbacili disciplinu 6h i 12h, a ostavili  „najbolju“ za prave ultraše, onu od 24h. Ne brinite, Mazatori će smisliti način kako se i vaše ime može upisati na tablicu finišera ove jedinstvene utrke, a novo ime glasi – Mazatorska utrka 24h – One man edition!

- Oglas -

Jedini natjecatelj utrke na 24h, ultraš Marko bićanić

Kako organizacija utrka kakve poznajemo nije (još) dozvoljena, utrku na 24h će trčati samo jedna osoba, na atletskom stadionu s krugom od  400m i uz podršku tehničkog osoblja na stazi, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama. Naravno, rezultat će biti važeći za sve ultraše i ljubitelje ultra trčanja. No, sigurno se pitate tko je taj Mazator koji ima strpljenja družiti se sa svojim mislima 24 sata?! Jedan jedini, glavni trener Trčaone Zagreb, sjajan trener i ultraš, Mazator Marko Bićanić. Kada nam je javio da se odlučio na ovakav event, potvrdili smo već postavljenu dijagnozu, kako ga je uhvatila CO-Ultra 20. Šalu na stanu (ne ponovilo se). S nepunih 25 godina, Marko već ima sjajne ultra rezultate iza sebe, ali ono najvažnije je njegova stručnost i priprema za ovakve napore, točnije izazove. Kao kineziolog sjajno se pripremao sezonu, a vrhunac će upravo pokazati na Mazatorskoj utrci 24h – One man edition u subotu 23.5. od 8:00 u Slavonskom Brodu.

 

Kako i sam Marko kaže – “Ovo je samo jedan mali izazov kojim želi pokazati da je tijelo krhko i koliko god ga mi pripremili za ultre, puno važnije je ojačati duh koji se neće slomiti i ne smije već nas mora gurati naprijed!”

 

Mazatori su pripremili i video u kojem možete poslušati Markove odgovore na neka od gorućih pitanja.

Veliku podršku eventu u ovim teškim trenucima pokazao je i sponzor koji srčano prati Mazatore u svakom njihovom pothvatu, Saucony Hrvatska koji je Marku osigurao nove Triumph 17 tenisice za uspješno ‘’gaženje’’ 200km a možda i više jer dobro znamo Marka i što se dogodi jednom kad krene.

 

Utrku možete pratiti i uživo na Youtube kanalu „Trkačke priče“ iza kojeg se krijem upravo ja, Tomislav Marinović, predsjednik Ultramaraton kluba Mazator, vanjski suradnik portala Trčanje.hr, i čovjek s davno potvrđenom ultra dijagnozom.

Trčanje.hr također će izvještavati o utrci na svojim društvenim platformama Facebook Volim trčanje i Instargam trčanje.hr, a sve informacije nalaze se i na Facebook stranici Mazatorska utrka 24 – One man edition.

 

Napisao: Tomislav Marinović

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice