Sada čitate
Slagalica medalja

Slagalica medalja

Kao što svi dobro znamo zdravstvene dobrobiti trčanja, zasigurno smo i za vrijeme treninga imali insprirativne i kreativne misli i ideje, koje smo kasnije realizirali.

- Oglas -

Sinoć smo u Slavonskom Brodu sudjelovali na jednog prekrasnoj večeri koja je usko vezana za trčanje, a održala se pod organizacijskom palicom Ultramaraton kluba Mazator. Radi se o Čarolijama mazatorskog svijeta. Sam event je posvećen kulturnom i umjetničkom izražaju trkača. Nisu trkači samo “luđaci” u tajicama koje sve češće susrećemo na ulicama hrvatskih gradova i sela, već su ljudi bogati raznim talentima i hobijima koje smo sinoć mogli pogledati i poslušati. Svakako smo uživali i nadamo se da će i druge trkače zajednice promovirati ostale hobije svojih trkača.

Čitala se poezija, sviralo je, izložili su se likovni i brojni drugi kreativni radovi koje su napravili upravo trkači! Foto: Laganini FM Slavonski Brod

Posebnu pažnju nam je privukao dizajn medalja koje su Mazatori kreirali za svoje utrke ove godine. Po prvi put viđeno na trkačkoj sceni Hrvatske, a i šire Mazatori su napravili slagalicu od 6 medalja koje kreiraju jedan mozaik ispisan prekrasnim stihovima kojim promoviraju svoju Slavoniju i Slavonski Brod.

Prva utrka koju organiziraju je Polojska ultra, koja je ujedno i državno prvenstvo na 100km, a datum održavanje je 07. ožujak. Osim 100km, ostale discipline su 50km i štafeta 50 i 100km.

Krenuli su u 2020. s ultrama pa je tako sljedeća utrka Mazatorska utrka na 6/12/24h oko atletskog stadiona gdje krug iznosi 400m! Datum utrke je 23.05., a mi ćemo svakako biti tamo i s nestrpljenjem pratiti rezultate.

Nakon ultraških slijedi najzabavnija utrka Kros u Tvrđavi. U centru grada Slavonski Brod nalazi se Tvrđava u kojoj su Mazatori napravili stazu od 4km, što je ujedno i jedna od disciplina, dok je druga 8km što daje dva kruga. Datum utrke je 20.06.

Slavonska trka poseban je glazbeno-trkački doživaljaj, a ove godine nas čeka i prvi noćni slavonski polumaraton! Definitivno događaj koji se ne propušta, stoga 22.08. upišite u svoje kalendare.

Utrka s kojom je započela cijela priča i organizacija ostalih je Donacijska utrka ‘’Znanjem i prevencijom do zdravlja’’ u suorganizaciji s Ligom protiv raka BPZ. Utrka koja pomaže je 05.09. i slovi kao odlična humanitarka koja se svakako trči.

Taman kada smo pomislili da je Slavonija ravna i tamo nema trail utrka, evo jedne. Mazator trail na obroncima Dilj gore uz bećarac ‘’Slavonijo moja, alaj volim brda tvoja’’ je 19.09., a ujedno i jedna od utrka Slavonsko baranjske trail lige.

Moraš skupit sve medalje kako bi imao jedinstvenu slagalicu. Zaključili smo kako Mazatori vole svoj grad, vole svoju Slavoniju, vole trkače i trkačke zajednice. Dokaz su da trčanje ima posebnu pokretačku snagu i da je Slavonija i više nego aktivna.

Bravo za Mazatore, bravo za Slavonski Brod!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice