Sada čitate
Polojska ultra 2019.

Polojska ultra 2019.

Ultramaratoni su sve zanimljivijij u našim sredinama, pogotovo zbog niza uspjeha hrvatskih reprezentativnih ultramaratonki i ultramaratonaca. Osim toga, mnogi žele saznati gdje je granica njihovih mogućnosti, odnosno koliko dugo mogu trčati. Takva jedna lijepa ultramaratonska utrka održava se 25.5. u Slavonskom Brodu i za sada je jedina cestovna utrka na 100km u Hrvatskoj.

- Oglas -

Utrka se organizira već treću godinu za redom, a u 2019. koncept utrke drugačiji je nego prošle. Nakon prošlogodišnjih disciplina 6h i 12h, te štafete na 6h i 12h, ove godine organizatori su odlučili promijeniti, rekli bi za 180 stupnjeva. Polojsku ultru 2019. čine discipline 50km i 100km, te štafete na 50km i 100km. U štafeti na 50km, dozvoljeno je sudjelovanje dva natjecatelja, a u štafeti na 100km dozvoljena su dva ili četiri člana. Članovi štafeta trčat će 25km ili 50km, ovisno o broju članova štafete. Svaki član trči u cjelosti svoju dužinu i nakon njega, ovisno kada završi, kreće sljedeći član štafete.

Staza Polojske utrke

Utrka se održava u Slavonskom Brodu, točnije na relaciji od Gradskih bazena Slavonski Brod do gradskog kupališta i sportsko-rekreacijskog centra Poloj. Upravo zbog toga i naziv Polojska ultra. Organizatori najviše vole istaknuti ljepotu ove lokacije, a to je šuma s jedne strane i rijeka Sava sa svojim splavovima s druge. Jedna od prednosti je svakako i start utrke u 18h, kako bi se uživalo u rijeci Savi koja trkačima tijekom utrke nosi osvježenje.

Start Polojske utrke 2018.

Staza je kružna, te ima službeni certifikat koji potvrđuje dužinu staze 5000m, i počinje na 98,6m nadmorske visine, dok su najniža točka 95,6m i najviša 100,6m. Uzduž staze dozvoljeno je postavljanje trkačkih baza/kampova kako bi svaki trkač imao pri ‘’ruci’’ sve što mu je potrebno. Osim ‘’velikih’’ utrka, organiziraju se i dječje utrke koje startaju u 17h.

Sve sudionike dječjih utrka čeka startni paket i finišerska medalja.

Prošlogodišnji pobjednici na 12h Marko Bićanić, s istrčanih 110,42km, i pobjednica na 6h Ines Jozić, s istrčanih 61km, najavili su svoj povratak na Polojsku ultru i biti će zanimljivo pratiti njihov nastupe. Ove godine službeno zatvaranje utrke i proglašenje pobjednika održat će u sportsko-rekreacijskom centru Poloj te zajednički ručak svih sudionika uz slavonske specijalitete.

Kako biste doživjeli atmosferu utrke pogledajte prošlogodišnji službeni video.

Prijave i info na stoperica.hr.

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice