dm PAKOŠTANE TRAIL slatko-slana avantura 2019.

Slikovite staze Pakoštana i okolice na jedinstvenom prostoru između Vranskog jezera i mora i savršeno vrijeme posljednjeg ožujskog vikenda, oduševili su dvjestotinjak sudionika drugog izdanja dm Pakoštane trail utrke.

- Oglas -

Dvije staze, Slatka u dužini od 11 km i Slana od 24 km, na najbolji su način prezentirale raznolikost i ljepotu pakoštanskoga kraja i ponudile sudionicima pravu raznolikost trkačkog iskustva: od utabanih zemljanih staza, obalnih puteljaka, mekanih šumskih puteva do kratkog, ali izazovnog krševitog grebena Čelinke. Sudionici utrke imali su čast i prigodu biti i prvi posjetitelji nove planinarske staze, koja prolazi ovim najatraktivnijim i najzahtjevnijim dijelom utrke, otkrivajući veličanstvene poglede na Vransko jezero i Velebit s jedne te more i otoke s druge strane.

Trčale su se dvije staze – Slatka u dužini od 11 km i Slana od 24 km

 „Trasa utrke velikim dijelom koristi mrežu pješačkih staza, uređenih i označenih u sklopu projekta Slatko-slana avantura, kojim želimo povezati i posjetiteljima predstaviti vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstvenu doživljajnu cjelinu“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Pakoštane, Danijela Vulin, ponosna na ovogodišnji odaziv na utrku i novu planinarsku stazu koja će obogatiti turističku ponudu novim zanimljivim sadržajem.

Među dvjestotinjak sudionika, na utrku se prijavio i Argentinac Juan Pablo Villa, koji je bio oduševljen ovim trkačkim iskustvom. „Kada se s grebena ukazao pogled na veličanstveni pejzaž, ostao sam bez daha. Samo sam stajao i gledao i jedva sam se natjerao nastaviti trčati dalje“, zadovoljno je objašnjavao na cilju.

Uz dvije ozbiljne trail trkačke kategorije, najviše je simpatija izazvala najslađa utrka u programu, dm Mali trk, u kojoj je pedesetak djevojčica i dječaka vrtićke i školske dobi protrčalo ulicama stare pakoštanske gradske jezgre.

„U dm-u uvijek rado ulažemo u sportske događaje koji promoviraju aktivan način života i potiču građane na dobre odluke, a pogotovo kada se uključe i  mališani čije se zdrave navike formiraju upravo u djetinjstvu.  Utrka dm Pakoštane trail, u sklopu koje se održava i dječja utrka dm Mali trk, jedinstven je događaj koji spaja aktivan način života, uživanje u prirodnim ljepotama i bogatoj kulturnoj baštini. Zato pozivam sve strastvene trkače, ali i roditelje budućih maratonaca da nam se i u budućnosti pridruže u ovoj slatko slanoj avanturi i dožive nezaboravno iskustvo trčeći i družeći se kroz prelijepi pakoštanski kraj“, rekla je Tamara Vidović, područna menadžerica dm-a.

Odlična atmosfera korz predivan krajolik

Gostoljubivi organizatori pobrinuli su se da dm Pakoštane trail bude više od utrke, pa su tako za sudionike osim Slatko-slane avanture i Slatko-slane spize nakon utrke organizirali koncert, a u nedjelju se druženje nastavilo Slatko-slanom kulturnom turom – posjetom otoku Vrgadi, neotkrivenom biseru pakoštanskog arhipelaga.

Rezultati:

Slatka utrka 11km

Trkači

 • Ante Špaleta 52’59
 • Ivan Rožić 53’07
 • Mate Maksan 53’21

Trkačice

 • Marina Jurjević 1h05’43
 • Laura Barešić 1h05’54
 • Božena Tokić 1h09’23

Slana utrka 24 km

Trkači

 • Eugen Zorić 1h57’06
 • Nenad Ostojić 2h02’39
 • Vedran Barešić 2h19’39

Trkačice

 • Željana Barač 2h26’50
 • Rita Biliš 2h29’58
 • Jelena Gugić Boko 2h31’08

Više informacija na www.pakostanetrail.com

 

 

 

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice