Sada čitate
Bili smo na 3. Slavonskoj trci

Bili smo na 3. Slavonskoj trci

Proteklog vikenda održana je 3. Slavonska trka sa startom i ciljem na brodskom Korzu. Promijenjene rute i ubačena nova disciplina privukla je malo više od 350 natjecatelja što je za organizatore rekordna prijava do sada. Start je bio u 19h za polumaratonce, a svakih 10 minuta startala druga disciplina.

- Oglas -

Zanimljivost ove godine je rutu na kojoj se, za razliku od proteklih godina, ne vrte krugovi već je sve u jednom potezu s dva okreta na trasi. Utrke na 10 i 5km koje su imale samo jedan okret. Ove godine startni paket je bio bogat, no od Brodske ekipe ne očekujemo ništa manje. Osim majice dobio se i ruksak za natjecatelje na 10km i 21km te u cilju obilan sendvič i hladno osvježenje.

Jako brza staza i u potpunosti ravna, unatoč toplom vremenu, rezultirala je s pobjedničkim vremenom Miroslava Markovića, 1:26:15h, dok je odmah iza njega došla i pobjednica u ženskoj kategoriji, povratnica na trkačke staze, Ines Jozić s vremenom 1:32:46. Pobjednici na 10km su Slaven Dugalić Toffolini s vremenom 40:23min, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila Antonela Orkić 49:52min. Utrka na 5km bila je jako brza, što govori i vrijeme pobjednika Zrinoslava Kekeza, kojem je do cilja trebalo 17:20min, a ženskoj pobjednici Ankici Pavlović 22:53min.

Ukupni pobjednici ovogodišnje utrke

Organizatori su utrku uspjeli ostvariti prema uputama HZJZ i sve je prošlo sjajno i u dobrom raspoloženju. Činjenica da su se odvažili na organizaciju utrke u pandemiji zapravo je hrabar i riskantan potez Mazatora s obzirom da se mnoge utrke otkazuju, ali dobra volja i jasne upute pokazale su da se može i ‘’uživo’’ natjecati ali istovremeno biti oprezan i odgovoran prema sebi i drugima. Treba pohvaliti i trkače koji su bili odgovorni, kako u startno-ciljnoj zoni tako i oko nje te na stazi za vrijeme utrke.

Odmah su svima sad već dobro poznati Mazatori najavili i 4. Slavonsku trku, koja je na redu 21.08.2021., uz nekoliko noviteta. Sljedeće godine uvode se nagrade po kategorijama, vraćaju utrku u glazbeno-trkački doživljaj (ako im okolnosti to dopuste) s velikim imenom glazbene scene, te se nadaju završetku radova u Tvrđavi Brod gdje će ponovno biti start i cilj. Utrka je certificirana od stane AIMS, što znači da je moguća organizacija državnog prvenstva kao i privlačenje zvučnih imena hrvatske i europske trkačke scene.

Start je ove godine bio iznimno na Korzu

Mnogi su bili iznenađeni što u ulozi voditelja nisu vidjeli brodskog ultramaratonca Krešimira Šimića, inače sjajnog voditelja programa i odličnog animatora, ali njegov izostanak je opravdao organizator, suradnik na trčanje.hr i ultramaratonac Tomislav Marinović, kojem ova uloga nije teško pala.

„Slavonska trka postaje pravi brand Slavonije i drago nam je da su je ljudi prepoznali kao vrhunsku manifestaciju. Žao nam je što nas grad Slavonski Brod ne može pratiti u našem radu, ali se nadamo da će ostali sponzori prepoznati našu utrku od velikog značaja, prvenstveno za lokalnu zajednicu, a onda za regiju. Mi u Slavoniji imamo jako puno toga za ponuditi, a 2021. će to i pokazati. Naš rad, i ova utrka, ima veliki značaj za kulturu grada, kulturu navijača, prometnu kulturu i ono što mi utrkom činimo, a to je da našem gradu Slavonskom Brodu dodajemo epitet europski grad! „ – rekao nam je Tomislav nakon utrke.

Ne preostaje nam ništa više nego pozvati vas na 4. Slavonsku trku i vrhunsku zabavu u najvećem brodu na svijetu, a Mazatorima želimo puno sreće i još više utrka.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice