Sada čitate
Novo iskustvo trčanja Medvednicom!

Novo iskustvo trčanja Medvednicom!

Nije ljubav prema ovoj planini, visokoj 1035 metara i od centra Zagreba udaljenoj svega 10 kilometara, slučajna jer upravo njezine šume pročišćavaju zrak te nakon napornog dana ili tjedna svima koji to žele nudi pravu oazu mira i okrepu za tijelo. Trkačima je ona i više od samo planine, ona je pravo trail utočište. Čak ni oni trkači koji sebe nazivaju „trailerima“ ne znaju sve što im Medvednica može ponuditi, a ponuditi može nezaboravno iskustvo u koje ćete se zaljubiti na prvu.

- Oglas -

Nakon održane prve virtualne utrke Medvednica trail i iznimno pozitivnog iskustva trkača koji su oduševljeni stazama, organizatori su željeli nastaviti s utrkivanjem ali na nešto drugačiji način i to UŽIVO. Tako je nastala Medvednica trail liga koja traje od rujna 2020. do srpnja 2021.

U ovih 11 kola, upoznat ćete neke manje poznate trail staze i iskusiti Medvednicu po svim godišnjim dobima. Sve trail staze su doslovno „na dohvat ruke“ te se do njih može jednostavno i brzo doći.

Svaka staza duga je između 10 i 15 kilometara što znači da je prilagođena i onima koji su već iskusni trkači i žele uhvatiti rezultat, ali odlična i za one trkače s manje iskustva koji se tek upoznaju s ovakvim načinom natjecanja.

Kalendar natjecanja

 1. kolo: Bidrovec trail, rujan 2020.
 2. kolo: Mikulići trail, listopad 2020.
 3. kolo: Planina Donja trail, studeni 2020.
 4. kolo: Šestine trail, prosinac 2020.
 5. kolo: Bizek trail, siječanj 2021.
 6. kolo: Čučerje trail, veljača 2021.
 7. kolo: Poučna staza Bistra, ožujak 2021.
 8. kolo: Markuševec trail, travanj 2021.
 9. kolo: Poučna staza Sopot, svibanj 2021.
 10. kolo: Stubaki trail, lipanj 2021.
 11. kolo – Medvednica trail u gostima: Dotrščina trail, srpanj 2021.

 

Jedinstveni sustav bodovanja

Medvednica trail liga ima i poseban sustav bodovanja. Pobjednik osvaja 100 bodova, a broj osvojenih bodova natjecatelja u jednom kolu određuje se prema formuli: 100 – (vrijeme zaostatka natjecatelja za pobjednikom / vrijeme pobjednika) * 100.

Za uvrštenje u ukupni poredak u lige potreban je nastup na najmanje 6 kola, a za svako kolo vodit će se odvojen poredak i bodovanje za žene i odvojen poredak i bodovanje za muškarce.

Preporuka za čitanje

 

Bidrovec trail prvo je kolo ige i starta 20. rujna točno u 9h kod brane Bidrovec. Ruta sadrži sve terene – planinarske staze, makadam i malo asfalta, a okrepa će biti dostupna u cilju.

Prijave su otvorene na www.medvednicatrail.run do 17. rujna

NAPOMENA – Broj sudionika ograničen je na 200!

Na vrh stranice