Sada čitate
Milja prvi put na Svjetskom prvenstvu u cestovnom trčanju!

Milja prvi put na Svjetskom prvenstvu u cestovnom trčanju!

Uzbudljiva vijest prostrujala je trkačkim svijetom. Svjetsko atletsko prvenstvo u cestovnom (World Athletics Road Running Championship) trčanju održat će se 1. listopada u glavnom gradu Latvije, Rigi. Ovo će svjetsko prvenstvo okupiti najbolje cestovne trkače iz cijeloga svijeta na distancama od jedne milje, 5 kilometara i polumaratonu u borbi za svjetske naslove.

- Oglas -

Ono što je posebno uzbudljivo jest da je milja prvi put u povijesti postala dio Svjetskog prvenstva u cestovnom trčanju. Milja je jedina nemetrička distanca kojoj svjetska atletska organizacija priznaje rekorde, a od sada će biti i na službenom svjetskom prvenstvu.

Na ovom svjetskom prvenstvu osim reprezentativaca, mogu sudjelovati i svi rekreativni trkači stoga se nadamo da će na utrci biti i trkača iz Hrvatske.

Milja je zabavna, ali i izazovna za sve trkače, od djece, mladih, seniora pa do elitnih trkača iako je ona među trkačima manje popularna od utrka na duže distance.

Sve detaljne infomacije o natjecanju možete pronaći na: https://worldathletics.org/competitions/world-athletics-road-running-championships/riga23.

Preporuka za čitanje

Nemojte zaboraviti da se i u Zagrebu, 3. rujna 2023. godine održava 2. Zagrebačka milja te su prijave otvorene (https://www.zagreb.run/vijesti/otvorene-prijave-za-2-zagrebacku-milju/).

Milja je jedan pravi izazov u kojem se kao trkač barem jednom morate okušati. Bit će uzbudljivo, obećajemo!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice