Sada čitate
Srušen svjetski rekord u napetoj utrci na milju

Srušen svjetski rekord u napetoj utrci na milju

Na Svjetskom atletskom prvenstvu u cestovnom trčanju u Rigi, mladi Hobbs Kessler iz Sjedinjenih Američkih Država ostvario je senzacionalan uspjeh, oborivši svjetski rekord u utrci na jednu milju s vremenom od 3:56.13.

- Oglas -

Finalni trenuci ove nevjerojatno napete utrke bili su izuzetno uzbudljivi, budući da se prvih devet trkača plasiralo unutar samo dvije sekunde razmaka. Callum Elson iz Velike Britanije osvojio je jednako iznenađujuće srebro, postigavši rezultat od 3:56.41 i to svega 0.02 sekunde ispred bivšeg svjetskog rekordera Sama Prakela, koji je osvojio brončanu medalju.

Reynold Kipkorir Cheruiyot iz Kenije predvodio je utrku tijekom početnih faza te je prvi stigao do prvog zavoja međutim uskoro su ga sustigli ostali natjecatelji.

Ryan Mphahlele iz Južne Afrike i Kyumbe Munguti iz Kenije zatim su preuzeli vodstvo i prošli prvi kilometar za 2:29, ali oko 20 trkača ostalo je u bliskom kontaktu, među kojima su bili Kessler, Elson i Prakel.

Mphahlele je bio prvi koji je stigao do posljednjeg zavoja, ali više od desetak trkača i dalje je bilo vrlo blizu.

Dvadesetak sekundi prije kraja, Munguti, Elson, Kieren Lumb iz Kanade i Yobiel Weldrufael iz Eritreje bili su izjednačeni s Kesslerom. No, Kessler je pokazao da ima bolji završni sprint te je prvi uletio u cilj.

Ova nevjerojatno uzbudljiva utrka na juniorskom Svjetskom prvenstvu ostavila je nevjerojatan dojam u svijetu atletike s nizom mladih talenata koji su pokazali izniman sportski duh i vještinu.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice