Sada čitate
Donacijska utrka Lige protiv raka

Donacijska utrka Lige protiv raka

Liga protiv raka Brodsko-posavske županije i Saucony Škola trčanja Slavonski Brod zajednički organiziraju donacijsku utrku 9.rujna 2017. na 5 i 10 kilometara naziva „Znanjem i prevencijom do zdravlja“. Utrka se organizira u Slavonskom Brodu na Poloju i Splavarskoj cesti u sklopu istoimenog projekta kojega provodi Liga, a u cilju promocije zdravog načina života i prikupljanja sredstava za nastavak rada i obilježavanja 50 godina rada Lige slijedeće godine.

- Oglas -

“Želja nam je doprijeti do svijesti svih stanovnika kako bi usvojili zdrave životne navike, pridružiti se obilježavanju Godine kretanja protiv raka i time proslaviti 50. godišnjicu rada i postojanja Lige iduće godine. Razlog provođenja projekta “Znanjem i prevencijom do zdravlja” je poražavajuća statistika prema kojoj smo na prvom mjestu u RH po broju oboljelih muškaraca od zloćudnih bolesti u RH. To je jedna vrsta alarma koja nas upozorava kako moramo intenzivirati edukaciju stanovništva i promovirati zdrave stilove života poput kretanja i rekreiranja“- poručio je prim.dr.sc.Darko Jurišić, dr.med., tajnik Lige protiv raka.

Startnina za odrasle iznosi 80 kuna, dok je sudjelovanje za djecu do 18 godina besplatno. Sav prihod od utrke bit će usmjeren za kupnju dijagnostičkog uređaja za Odjel kirurgije slavonskobrodske Opće bolnice.

Preporuka za čitanje

Prijave za utrke odraslih i djece moguće su do 02.09.2017. putem obrasca na web stranici Lige protiv raka (www.hlsb.eu) te slanja prijave putem e-maila: ligabpz@gmail.com.

Svi sudionici utrke dobivaju medalje s porukom, a najuspješniji i nagrade.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice