Sada čitate
Ultra-ultra maraton

Ultra-ultra maraton

Za vrijeme održavanja tradicionalnog zagrebačkog maratona, poznati hrvatski maratonac Ivan Jelavić ovjenčan je lovorovim vjencem nakon što je uspješno otrčao 210 kilometara napravivši ukupno 225 krugova po šetnici Westgate Shopping City-a.

- Oglas -

Jelavić je navedenu kilometražu, inače jednaku 5 ukupnih jučer otrčanih zagrebačkih maratona, svladao za točno 24 sata i 2 minute. Ovo je prvi put u Hrvatskoj da je netko 24-satni maraton otrčao uspješno bez stajanja.

 

Ivan Jelavić je, uz podršku svoje ekipe i mnogobrojnih posjetitelja Westgate-a, započeo najdužu utrku u životu u subotu, 8. listopada 2011. Trčao je ukupno 24 sata i 2 minute bez stajanja. Psihološku potporu pružao mu je fizioterapeut i ultramaratonac Saša Radotić bez koje Jelavić utrku ne bi uspješno završio. Jelavić je iza sebe imao i logističku službu od čak 20 članova, na čijem je čelu bio Petar Pilato, koji je vozio bicikl ispred Ivana.

Jelavić je u ciljnoj areni dočekan pljeskom, te se zahvalio svima koji su bili uz njega i pratili ga posljednja 24 sata.

Preporuka za čitanje

Ostvario sam si veliku želju, otrčao sam pet maratona u jednom. Dokazao sam drugima, ali i sam sebi da ja to mogu.Trčati u javnosti, pod budnim okom 20 000 posjetitelja i svjedoka te 24-satnog praćenja kamerom pričinilo mi je veliko zadovoljstvo“ – izjavio je Jelavić kojem je najveća čast ipak bila primiti lovorov vijenac koji je ujedno jedina nagrada koju je primio za uspješno izvršenje ovog maratona, a uručio mu ga je g. Goran Husić, organizator događanja „Only Men Stuff“.

Ultramaraton u trajanju od 24 sata organiziran je u sklopu teme “Muška izdržljivost”, a Jelavić je zajedno sa svojom ekipom uistinu ispitao svoje mogućnosti do krajnjih granica. Čestitamo!

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice