Sada čitate
Trčanje po najljepšim europskim zidinama

Trčanje po najljepšim europskim zidinama

Jeste li znali da su Stonske zidine nedaleko od Dubrovnika, nakon Kineskog zida, najdulji sačuvani fortifikacijski sustav? Izvorna dužina ovog impozantnog obrambenog sustava iznosi čak 7000 metara, a sastoje se od zidina Stona i Malog Stona, te Velikog zida s trima tvrđavama. Svakog rujna na ovim se zidinama održava stonski maraton – prava poslastica za sve trkače. Trčanje po stonskim zidinama podno kojih se proteže pogled na Ston i Stonsku solanu koja je nekada bila u vlasništvu Dubrovačke Republike, jedan je od doživljaja koji morate isprobati u svom životu.

- Oglas -

Ova utrka, koja se održava 22. rujna, nije namijenjena samo profesionalnim trkačima koji trče maratone, već i svima koji žele uživati u trčanju na ovoj izvanrednoj lokaciji. Za sve one koji se ne bave trčanjem, tu je utrka u duljini od 4 km – dužina je to koju može istrčati svaka zdrava osoba s malo motivacije. Za one koji žive i aktivno uživaju u životu, pripremamo utrku od 15 kilometara, a za one koji uživaju u višesatnom trčanju: maraton!

Pobjednici maratona dovivaju kotizaciju za Conquerthewallmarathon – maraton po kineskom zidu te smještaj za vrijeme utrke.

Pobjednik maratona ne dobiva samo medalju i titulu najbrže osobe na utrci po najljepšim europskim zidinama već i kotizaciju za Conquerthewallmarathon – maraton po kineskom zidu te smještaj za vrijeme utrke. Nagradu dobivaju najbrža muška i najbrža ženska osoba u kategoriji od 42 km. Cilj ove utrke nije samo promocija zdravog načina života, već i prirodnih ljepota Hrvatske. Novitet ove godine je održavanje utrke u sklopu Zero Waste projekta čiji je cilj analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i različitih okupljanja. Utrku organizira Udruga Biseri Hrvatske s ciljem promocije hrvatskih prirodnih ljepota.

www.ston-wall-marathon.com/

Iskoristite EARLY BIRD ponudu, nabavite svoje kotizacije na vrijeme i uživajte u maratonu sa zrnom soli na najljepšim europskim zidinama!

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice