Sada čitate
Održan je Virtualni Zagreb maraton 2020.

Održan je Virtualni Zagreb maraton 2020.

Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije u hrvatskoj, a svega tri tjedna uoči održavanja 29. zagrebačkog maratona, organizatori su bili smo primorani donijeti odluku i po prvi put u povijesti otkazati ovogodišnji Zagrebački maraton.

- Oglas -

Unatoč kratkom roku, a u želji da se ipak obilježi drugi vikend listopada – tradicionalno Festival trčanja u Zagrebu, organizirao se Virtual Zagreb maraton 2020. kroz dva dana, 10. i 11. 10. 2020.

Prijaviti su se mogle tri utrke: virtualni Garmin 10 K, polumaraton i maraton. Trkači, koji su se pripremali dugi niz mjeseci, tako su ipak dobili mogućnost testirati svoju formu kroz individualan nastup.

Nakon završetka prikupljeni su svi rezultati i poredak je objavljen na web stranici www.zagreb-marathon.com.

S lijeva na desno: Zvonimir Vlahović, Marin Desnica, Marija Simeonov, Nikolina Petričević, Tea Faber.

Pobjednici u utrci maraton su Zvonimir Vlahović s rezultatom 3:18:33 i Marija Simeonov s 4:31:11.

U polumaratonu prvo mjesto u konkurenciji muških odnio je Marin Desnica za 1:27:38 i u ženskoj Nikolina Petričavić s 1:52:21.

Virtualni Garmin 10K također ima pobjednike i to su Tea Faber za 37:12 i Igor Mikuš za 46:02.

 

Oni najuspješniji osvojili su vrijedne nagrade , a svi ostali sudionici jedinstvenu majicu Virtualnog Zagreb maratona koja im stiže na adresu.

„Iako smo svjesni da „nije to to“ i sigurno nije jednako kao kad krećete znakom pištolja i u teškim trenutcima tokom utrke imate brojnu podršku uz trasu i u konkurenciji, drago nam je da pravi sportaši unatoč teškoj godini nisu izgubili motivaciju za postizanje vlastitih ciljeva. Sada nam je preostalo s nestrpljenjem čekati 2021. i nadati se da će ova godina biti izuzetak.“ – poručili su iz organizacije Zagreb maratona

 

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice