Sada čitate
Under Armour HOVR MACHINA

Under Armour HOVR MACHINA

Under Armour HOVR Machina tenisice su za trčanje namijenjene trkačima s neutralnim stopalom kojima je potrebno ublažavanje i stabilnost. Tehnologija HOVR osigurava osjećaj lakoće i odzivnost tenisica. Gornji dio izrađen je od mrežastog materijala koji je lagan, prozračan i veoma stabilan, a vanjska potpora za petu osigurava dodatnu potporu. Potplat ima ugrađenu ploču Pebax koja osigurava odlično prianjanje i odzivnost, a potplat je izrađen od izdržljive gume koja pruža dobro prianjanje.

- Oglas -

U idućih nekoliko minuta, koliko će trajati čitanje ovog teksta, predstavit ću vam Under Armour (UA) tenisicu za trčanje, model HOVR ™ Machina.

Iskreno, prije nego mi je stigla na recenziju, bio sam jako skeptičan jer u mojoj glavi taj brend nije spadao u „brendove koji proizvode kvalitetne tenisice za trčanje već one “šminkerske”. No, moje višemjesečno druženje s ovim modelom me u potpunosti razuvjerilo, a probat ću pojasniti i zašto.

Prvo je red prenijeti ono što kažu sami o sebi i ovoj tenisica na stranicama Under Armoura:

 

 

Kažu da je ovo tenisica za trkače koje se vole utrkivati, koji se spremaju za maraton ali i one koji žele spustiti svoj PB na 5K. Ukratko za trkače koji u tenisicama traže ono nešto, tu dodatnu prednost, koja će im pomoći do ostvarenja cilja.

Često su ti isti trkači prisiljeni odabrati tenisicu s jakom amortizacijom (cushioning) koja im je potrebna kod dužinskih treninga/dugih utrka i ultra-lagane tenisice za brze treninge/utrke. Under Armour je pokušao riješiti ovaj problem i pronaći savršenu ravnotežu, tako da se ne trebate odreći ni jedne od navedenih karakteristika.

UA HOVR Machina kombinira brzinu trkaće tenisice s udobnošću koja je potrebna kod dugih pruga.

“Uz UA HOVR Machina pronašli smo idealnu ravnotežu jastuka i povrata energije u laganom paketu – pruža brzu brzinu i glatku vožnju – kako bismo napravili tenisicu za trkače koji žele probiti svoje ciljeve u 2020.” – Topher Gaylord, generalni direktor grupe Run, Train & Outdoor

Treniranje u stvarnom vremenu

Sve Under Armour tenisice za trčanje u 2020. godini, uključujući i ovaj model, digitalno su povezane, što trkačima omogućava praćenje i analizu trčanja.

UA ovime diže trčanje na jednu višu razinu uvođenjem treniranja u stvarnom vremenu. Ova personalizirana značajka pomaže svakom trkaču i osigurava da im se tehnika trčanja ne pokvari usred trčanja pružajući personalizirane smjernice u stvarnom vremenu. Na ovaj način trkači bolje upravljaju rizikom od ozljeda i poboljšaju svoje performanse.

Također se može izmjeriti kut udara stopala i vrijeme dodira s tlom, ponuđeni u analizi nakon trčanja, kako bi pružili dublji uvid u svoju tehniku trčanja, posebno korisnu na dužim stazama gdje se tehnika može pokvariti zbog umora.

No što zapravo sve ovo znači i kako funkcionira? Jednostavno – tenisica u sebi ima Bluetooth čip (s ugrađenim akcelerometrom) koji morate upariti s MapMyRun aplikacijom. Aplikacija u stvarnom vremenu prima podatke iz tenisice i interpretira ih te također u stvarnom vremenu može slati i glasovne poruke kroz aplikaciju. Ključna stvar je da uz sebe imate mobitel i snimate aktivnost mobitelom.

“Uz obuću povezanu s UA-om i treniranjem u stvarnom vremenu, u osnovi dobivate personaliziranog trenera koji vam trenutno daje povratne informacije koje će vam pomoći da postignete svoje ciljeve. Testirali smo ovu značajku s trkačima na svim razinama sporta, a sada pružamo i dodatne podatke nakon trčanja, kao što su kut udarca nogom i vrijeme kontakta s tlom, kako bi trkači imali bolji uvid nego ikad prije. ” – Ben McAllister, viši direktor, MapMyRun & Connected Footwear

High-energy osjećaj

Osiguravanjem da baš svaki detalj ima svrhu, Under Armour pronašao je načine da UA HOVR Machina ostane lagana i responzivna. Ono što UA HOVR Machini daje brzinu je pogonska ploča, dizajnirana za održavanje brzog tempa bez obzira na udaljenost. Dvokraka opružna ploča Pebax® punjena ugljikom pomaže trkačima da ustanu na nožne prste kako bi cijeli pokret/prijelaz bio brz.

 

Osobni osvrt odnosno što zapravo mislim o UA HOVR Machina

Odmah u startu moram reći da nakon upoznavanja ovih tenisica UA shvaćam kao ozbiljnog igrača tj. proizvođača tenisica za trčanje. Definitivno su me kupili udobnošću, a istovremeno i lakoćom tenisice. Te dvije stvari obično ne idu skupa, ali kod ovog modela funkcionira.

Nemoguće je opisati ugodu koju pruža ova tenisica kada je obujete. Kao da nogu uronite u oblak. Istina, nisam trkač koji voli minimalističke tenisice, nego one koje mi pružaju stabilnost i udobnost i na prvu sam pomislio kako su udobne ali nema šanse da su brze i da u njima odradim brže treninge. Nakon što sam ih isprobao upravo na treningu sada pazim da baš u njima radim brze treninge.

Ovo s ocjenjivanjem odzivnosti i povratu energije ću prepustiti nekim puno boljim i bržim trkačima. Na mojim brzinama i na mom paceu to nažalost nije moguće primijetiti. 🙂

Što se tiče real-time coachinga putem MapMyRun aplikacije, stao sam na tome da sam spojio tenisicu s aplikacijom te tada sam shvatio da to nije GPS čip nego uređaj s akcelerometrom. Tako da nisam koristio taj dio s glasovnim uputama tijekom treninga, a obzirom da većinu treninga odrađujem u grupi s trenerom, takvo što mi ni ne treba.

Lagane, brze i stabilne tijekom svakog treninga.

Da zaključim, UA Machina su fakat mašina od tenisica – lagane, brze i stabilne tijekom svakog treninga. Ne nosim ih jedino na trailu 🙂

 

Testirao i napisao: Nedeljko Vareškić

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice