Sada čitate
RECENZIJA: adidas ULTRABOOST 21 – tenisica nove generacije

RECENZIJA: adidas ULTRABOOST 21 – tenisica nove generacije

Već iz samog naziva tenisice ULTRABOOST 21 nazire se još jedna adidas inovacija iz tvornice boost-a. Boost tenisice već su godinama dobro poznate u svijetu trkača, kako onih početnika tako i onih koji trče duge pruge. Iako sa svakim boostom adidas pokušava malo pomaknuti svijet trkačkih tenisica prema budućnosti, moramo priznati bili smo poprilično skeptični prije nego što smo ih dobili na recenziju – pa što to adidas može novo smisliti?

- Oglas -

Bez ikakve debate to je tenisica atraktivna izgleda koju će htjeti nositi čak i oni koji ne trče jer izgleda poput svemirskog broda, a posebno verzija s fluorescentno žutom koju smo imali priliku nositi. No izgled na stranu jer tenisice koje se reklamiraju kao one „koje vam daju energiju“, trebaju pružiti daleko više.

Krenimo od osnovnih stvari:

  • Tip – čistokrvna cestovna tenisica
  • Težina – 340g (M) / 297g (Ž)
  • Boje – u Hrvatsku stiže u bijeloj i fluorescentno žutoj boji

Svjetski popularni Ultraboost prvi je put lansiran 2015. godine i ova neutralna tenisica vrlo brzo stekla je vjerno sljedbeništvo trkača koji vole njezinu amortizaciju, odskočni povrat energije, lagan i ugodan gornji dio te moderan izgled.

Verzija Ultraboost 21 donosi tri nadogradnje performansi:

  1. 6% više boosta
  2. redizajnirani linearni potisak energije (LEP)
  3. preciznije pletivo u gornjem dijelu

Najveća novost nadograđenog Ultraboost 21 modela je redizajn torzijskog sustava. Novi adidas LEP (Linear Energy Push) sustav osigurava 15% više čvrstoće kod savijanja prednjeg dijela stopala za lakši i sigurniji korak. Zaštitna tehnologija za potplat u krivulju pete unosi 6% više boost-a pružajući povrat energije i udobnost pri svakom koraku.

U odnosu na model Ultraboost 20, nova inačica izrađena je od već poznatih adidasovih materijala poput PRIMEKNIT+, dok je gornjište izrađeno od održivog materijala PRIMEBLUE, recikliranog materijala visokih performansi koji sadrži najmanje 50 posto plastike Parley Ocean.  Reciklirani materijali u upotrebi izrade gornjišta tenisica pokazuju se sve više i više kao odlična opcija, ne samo zbog održivosti brenda već i zbog same kvalitete materijala.

Osobni dojam nakon nekoliko treninga

adidas sam intenzivno koristio u periodu od 2008. – 2016. godine i moram priznati da mi prelazak s adiPRENE na BOOST nije na prvu legao. adidasov adiPRENE model Supernova Glide sam obožavao i godinama vjerno nosio. Boost me na prvu nije osvojio te „davne“ 2016. godine pa čak ni prvi model Ultraboosta nisam rado nosio. Činile su mi se pomalo nestabilne. Iz tih razloga sam s rezervom prihvatio recenziranje ovog modela.

No, puno se toga dogodilo u razvoju Ultraboost tenisice u proteklih godina. U potpunosti je nestao taj osjećaj nesigurnosti jer me tenisica držala čvrsto u svakom trenutku i u svakom položaju.

Prije svega osjeća se značajan napredak u potplatu. Smatram da je pronađena čarobna formula između količine boost pjene i svih drugih adidasovih inovacija kako bi se dobila ultrastabilna tenisica. Meni dodatnu sigurnost daje i njen oblik – potplat se šiti i u gornjem i stražnjem dijelu, a sve to uz nevjerojatnu lakoću same tenisice. Da se razumijemo, ovo nije najlakša tenisica koju ćete imati na nozi, ali je najlakša s obzirom na to koliko je stabilna i robusna. Želim reći kako ovo nije tenisica isključivo za utrke već tenisica u kojoj ćete vrlo rado odrađivati sve svoje cestovne treninge i ponosno u njima nastupati na utrkama.

Druga stvar koja me oduševila je materijal gornjišta.  Radi se o PRIMEKNIT+ materijalu i kada ga jednom osjetite na nozi vrlo brzo shvatite da se radi o high-tech materijalima nove generacije. To su definitivno materijali koju su “here to stay”.

Zaključak

adidas Ultraboost 21 ugodno su  iznenađenje, točnije jako veliko iznenađenje, i definitivno se primijeti kako svijet tenisica za trčanje ide velikim koracima naprijed. Količina znanja i tehnologije koja je ugrađena u njih definitivno opravdava njen status tenisice nove generacije.

Korisnici Ultraboost-a, koji već vole i koriste boost tehnologiju, bit će oduševljeni ovom novom verzijom, a poboljšanja u smjeru više amortizacije i odličnog gornjišta te atraktivan izgled sasvim sigurno kod svakog trkača izazivaju onaj osjećaj – „Želim ih imati!“.

Upravo ovakve tenisice budućnost su sportske obuće te iako na prvu izgledaju kao tenisice za „do 5 kilometara laganog trčanja“ možemo potvrditi kako se stvorene i za „na duge staze“.

Napisao: Nedeljko Vareškić

Sadržaj nastao u suradnji s brendom adidas.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice