Sada čitate
Znate li što je tzv. Hamburg maraton?

Znate li što je tzv. Hamburg maraton?

Javio nam se Stjepan Čošić iz Vukovara s viješću da organizira prvi tzv. Hamburg maraton u Hrvatskoj. Na pitanje o čemu se radi, evo što nam je odgovorio.

- Oglas -

Radi se o konceptu maratona s kojim je još krajem 90-ih prvo počela grupa maratonaca iz Hamburga na čelu s Christianom Hottasom, a kasnije su ga preuzeli i mnogi drugi širom Europe i svijeta pa od tuda taj prefiks „Hamburg“.

Plan je s ovim maratonom u istom konceptu i na istoj lokaciji ići jednom mjesečno. Ponešto se razlikuje od većine klasičnih maratona i utrka na kojima smo nastupali. Nema startnih paketa, proglašenja najbržih, nagrada, ali nudimo ono što je meni samom najbitnije na utrci: startni broj, službeno mjerenje vremena, ciljnu listu, finišersku medalju po ulasku u cilj i pivo poslije utrke.

Christian Hottas (Foto: Thomas Koepke)

Navedeni maraton ispunjava sve kriterije koji su potrebni kako bi bio službena utrka i kao takav omogućavao da se nastup na njemu broji pod službeni maraton, što mi je jedan od ciljeva s obzirom na trenutni kronični nedostatak maratona u službenoj ponudi utrka.

Ako ste zaljubljenik u dugo trčanje, a posebno maratone te vam pri tome nisu primarni rezultat niti to da maraton trčite u nekoj od svjetskih ili europskih metropola, u masi od par tisuća ili stotina drugih trkača, ako vam nije bitan startni paket, majica, reklamni sadržaji, muzika u cilju, već to da trčite u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi u društvu isto takvih trkača na lijepoj stazi po prirodi dođite i trčite s nama.

Nije nam cilj masovnost ovog maratona, ali svatko tko se prepoznao u gornjem opisu je dobro došao.

Maraton je namijenjen svima onima koji vole trčati maratonsku dužinu, onima koji se tek žele iskušati u tome, onima koji će umjesto dužinskog treninga za vikend radije trčati s nama službeni maraton, „skupljačima maratona“ kakav sam i sam i svima onima koji su se prepoznali u gornjem opisu. Dođite, trčite s nama, uživajte, utrkujte se, a poslije ćemo se u opuštenom ozračju podružiti uz pivo. 

Evo i link na najavu prvog vukovarskog Hamburg maratona.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice