Trči se virtualna ljetna liga

Kao nastavak dva iznimno uspješna projekta „Jači od korone utrke i lige“, pokrenutih kao reakcija na pandemiju Koronavirusom i zabranom okupljanja te održavanja sportskih događanja, pokreće se nova virtualna ljetna liga „Hrvatska trči“ koja za cilj ima poticanje rekreativnog trčanja na području cijele Hrvatske. Početak lige je 1. kolovoza 2020.

- Oglas -

Trkači vikendom trče zadanu ili proizvoljnu distancu, pomoću sportskog sata ili mobitela mjere si udaljenost i vrijeme i prijavljuju svoj rezultat u sustav. Za svako kolo objavljuju se rezultati, baš kao na pravoj utrci, isto tako i foto galeriju od fotografija koje šalju trkači.

Svi trkači kod registracije biraju svoj tim – zeleni ili plavi, a nakon uplate startnine poštom dobivaju startni paket (majica, pokloni sponzora, startni broj) i na kraju lige medalju. Najmanja distanca koju odrasli trebaju pretrčati (ili prehodati) je 5 kilometara, a najduže dionice nema.

Medalja ovogodišnje prve Hrvatska trči ljetne lige

I ova će liga biti virtualna, ali i hibridna, jer ćemo poticati trkače da se dogovore i neformalno zajedno otrče svoje kolo vikendom. Ovaj put imamo i natjecateljsku kategoriju, na 5, 10, 21.1 i 42.2 kilometra, kao i posebnu kategoriju za djecu. Puno je trkača to tražilo, a tko smo mi da to ne poslušamo. – rekao je organizator Zvonimir Mikašek iz 3sporta.com

Prijave traju do 10. 7. ili popunjavanja limita na hrvatskatrci.hr/ . Cijena startnine za svih pet kola je 140 kuna za odrasle i 70 kuna za djecu.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice