Sada čitate
Više od 8000 sudionika u UNICEF-ovoj utrci

Više od 8000 sudionika u UNICEF-ovoj utrci

Djeca s teškoćama, obitelji, donositelji odluka, sportaši, glazbenici i druge osobe iz javnog života podržavaju Mliječnu stazu 2020.

 U subotu, 5. rujna, počela je UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2020. za koju se dosad prijavilo rekordnih 8172 sudionika među kojima 734 djece, više od 70 djece i mladih s teškoćama te 12 udruga koje rade s djecom s teškoćama, što dodatno potvrđuje inkluzivni karakter ovogodišnje utrke.

- Oglas -

Utrka se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Vlade Republike Hrvatske i dosad se uključilo šest ministara – Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Vili Beroš, ministar zdravstva, čija resorna ministarstva su pokrovitelji utrke, zatim Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova, Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, a kako je Grad Zagreb već četvrtu godinu pokrovitelj Mliječne staze poziv na sudjelovanje u utrci uputio je i Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

 

Utrku su podržali i brojni hrvatski sportaši – igrači i stručni stožer GNK Dinamo, tenisači Marin Čilić, Borna Ćorić i Ana Konjuh, rukometni reprezentativac Luka Stepančić, paraolimpijci Anto Joskić, Nataša Sobočan, Jelena Vuković, atletičarka Matea Matošević Hačić, triatlonac Andrej Vištica, treneri Mario Valentić i Mario Mlinarić sa svojim timom te mnogi drugi koji su prepoznali važnost ovog sportskog i humanitarnog događanja.

Motivirani pružanjem podrške djeci s teškoćama u utrku su se uključili i mnogi glumci, glazbenici, voditelji i druge osobe iz javnog života među kojima su i Nevena Rendeli Vejzović, Ana Radišić, Ida Prester, Janko Popović Volarić, Ecija Ojdanić, Luka Nižetić, Nina Kraljić, Nika Turković, Antonia Marković Šerić, Sementa Rajhard Brundula, Mario Petreković, Bojan Jambrošić, Aleksandra Milinković, Jan Bolić, Vanda Winter, Slaven Škrobot kao i UNICEF-ove ambasadorice dobre volje Bojana Gregorić Vejzović i Mirna Medaković Stepinac.

Sve poruke i video podrške možete pogledati OVDJE!

Projekt je prepoznalo 50 tvrtki među kojima su Kaufland, Pampers, Tele2, Centar za vozila Hrvatske i DPD čiji će zaposlenici također biti među sudionicima utrke. Ovogodišnja je utrka nacionalna, virtualna i inkluzivna što omogućuje svima da kroz aplikaciju skupljaju kilometre mogućnosti, a UNICEF će prikupljena sredstva uložiti u senzorne sobe i edukaciju stručnjaka koji provode terapije senzorne integracije s djecom s teškoćama.

Zbog iznimno velikog interesa za ovogodišnju utrku, startni paketi koji uključuju majice i medalje (Sjajna i Zlatna zvijezda) mogu se uplatiti zaključno do 10. rujna.

Svi koji će nakon 10. rujna htjeti doprinijeti cilju Mliječne staze još uvijek mogu sudjelovati u utrci uz mobilnu aplikaciju (paket Zvijezda) i donirati za nabavu senzornih soba.

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice