Sada čitate
DOZNAJEMO! Ovo su nove trase Zagrebačkog maratona

DOZNAJEMO! Ovo su nove trase Zagrebačkog maratona

Prije nego vam otkrijemo koje su nove trase ZG maratona, podsjećamo vas na humanitarnu akciju koju je pokrenuo Zagreb maraton – prikupljanja financijskih sredstava za Kliniku za plućne bolesti Jordanovac koja je teško stradala u potresu koji je 22.3.2020. pogodio Zagreb. Pridruži se Ivici Kosteliću, braći Sinković, Filipu Zupčiću i braći Fantela i podrži incijativu #ZagrebDiše na www.givengain.com/e/zagreb-marathon-2020/

- Oglas -

Ivica Kostelić, jedan od ambasadora humanitarne akcije #ZagrebDiše

OK, sad kad ste donirali možemo vam otkriti informacije o novim trasama 😉

Od organizacije Zagreb maratona ekskluzivno doznajemo kako utrke u 2020. idu s novim trasama svih svojih utrka (10, 21 i 42 km). Kako saznajemo, maraton se i dalje trči 2 kruga, ali se nadaju kako će se i to u dogledno vrijeme promijeniti.

Najveća novost je da Ilica više nije dvosmjerna za trčanje tako da više nema nezgodnih križanja, a oslobođen je i prilaz bolnici Dubrava te komunikacija Dubrave preko Nove Branimirove. Staza se jednim svojim dijelom približila i parku Maksimir, a start i cilj ostaju na glavnom gradskom trgu.

Staza Garmin 10K utrke

Start u 8:30, 11.10.2020.
Strava route

Nova staza Garmin 10K utrke. KLIKNI na sliku za uvećan prikaz! Napomena: Prikaz staze je interpretacija rute od strane uredništva portala, a koja se može razlikovati od službene staze.

(start) Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva ul. – Martićeva ul – Rakovčeva ul. – Štoosova ul. – Harambašićeva ul. – Maksimirska cesta – Svetošimunska cesta – ul. Tvrtka Miloša – Ul. Fakultetsko dobro – Maksimirska cesta – Vlaška ul. – Europski trg (cilj)

Staza maratona

Start u 9:30, 11.10.2020.
2 kruga trase polumaratona

Zanimljiva je i informacija kako će utrke maratona i polumaratona biti vremenski odvojene za 30 minuta. Vidjet ćemo hoće li ih na kraju ipak spojiti u jedan start.

Staza polumaratona

Start u 10:00, 11.10.2020.
Strava route

Nova staza polumaratonske utrke. KLIKNI na sliku za uvećan prikaz! Napomena: Prikaz staze je interpretacija rute od strane uredništva portala, a koja se može razlikovati od službene staze.

(start) Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva ul. – Vlaška ul. – Maksimirska cesta – Svetošimunska cesta – Avenija Gojka Šuška (zapadni kolnik) – Maksimirska cesta – Harambašićeva ul. – Štoosova ul. – Rakovčeva ul. – Martićeva ul – Jurišićeva ul. – Palmoticeva ul. – Amruševa ul. – Zrinjevac – Teslina ul. – Masarykova ul. – Prilaz Đure Deželića – Ul. republike Austrije – Talovčeva ul. – Trg Francuske republike – Ul. Grada Mainza- prilaz baruna Filipovića – Ul. Željka Maričića – Ilica – Britanski trg – Ul. Ivana Kukuljevića (okret) – Britanski trg – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića (cilj)

Video animacija polumaratonske staze

Napomena: Prikaz staze je interpretacija rute od strane uredništva portala, a koja se može razlikovati od službene staze.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice