DOZNAJEMO! Ovo su nove trase Zagrebačkog maratona

Prije nego vam otkrijemo koje su nove trase ZG maratona, podsjećamo vas na humanitarnu akciju koju je pokrenuo Zagreb maraton – prikupljanja financijskih sredstava za Kliniku za plućne bolesti Jordanovac koja je teško stradala u potresu koji je 22.3.2020. pogodio Zagreb. Pridruži se Ivici Kosteliću, braći Sinković, Filipu Zupčiću i braći Fantela i podrži incijativu #ZagrebDiše na www.givengain.com/e/zagreb-marathon-2020/

- Oglas -

Ivica Kostelić, jedan od ambasadora humanitarne akcije #ZagrebDiše

OK, sad kad ste donirali možemo vam otkriti informacije o novim trasama 😉

Od organizacije Zagreb maratona ekskluzivno doznajemo kako utrke u 2020. idu s novim trasama svih svojih utrka (10, 21 i 42 km). Kako saznajemo, maraton se i dalje trči 2 kruga, ali se nadaju kako će se i to u dogledno vrijeme promijeniti.

Najveća novost je da Ilica više nije dvosmjerna za trčanje tako da više nema nezgodnih križanja, a oslobođen je i prilaz bolnici Dubrava te komunikacija Dubrave preko Nove Branimirove. Staza se jednim svojim dijelom približila i parku Maksimir, a start i cilj ostaju na glavnom gradskom trgu.

Staza Garmin 10K utrke

Start u 8:30, 11.10.2020.
Strava route

Nova staza Garmin 10K utrke. KLIKNI na sliku za uvećan prikaz! Napomena: Prikaz staze je interpretacija rute od strane uredništva portala, a koja se može razlikovati od službene staze.

(start) Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva ul. – Martićeva ul – Rakovčeva ul. – Štoosova ul. – Harambašićeva ul. – Maksimirska cesta – Svetošimunska cesta – ul. Tvrtka Miloša – Ul. Fakultetsko dobro – Maksimirska cesta – Vlaška ul. – Europski trg (cilj)

Staza maratona

Start u 9:30, 11.10.2020.
2 kruga trase polumaratona

Zanimljiva je i informacija kako će utrke maratona i polumaratona biti vremenski odvojene za 30 minuta. Vidjet ćemo hoće li ih na kraju ipak spojiti u jedan start.

Preporuka za čitanje

Staza polumaratona

Start u 10:00, 11.10.2020.
Strava route

Nova staza polumaratonske utrke. KLIKNI na sliku za uvećan prikaz! Napomena: Prikaz staze je interpretacija rute od strane uredništva portala, a koja se može razlikovati od službene staze.

(start) Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva ul. – Vlaška ul. – Maksimirska cesta – Svetošimunska cesta – Avenija Gojka Šuška (zapadni kolnik) – Maksimirska cesta – Harambašićeva ul. – Štoosova ul. – Rakovčeva ul. – Martićeva ul – Jurišićeva ul. – Palmoticeva ul. – Amruševa ul. – Zrinjevac – Teslina ul. – Masarykova ul. – Prilaz Đure Deželića – Ul. republike Austrije – Talovčeva ul. – Trg Francuske republike – Ul. Grada Mainza- prilaz baruna Filipovića – Ul. Željka Maričića – Ilica – Britanski trg – Ul. Ivana Kukuljevića (okret) – Britanski trg – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića (cilj)

Video animacija polumaratonske staze

Napomena: Prikaz staze je interpretacija rute od strane uredništva portala, a koja se može razlikovati od službene staze.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice