Sada čitate
Novosti na Zagreb maratonu 2020.

Novosti na Zagreb maratonu 2020.

29. zagrebački maraton nastavlja se u planiranom terminu, 11. 10. 2020. Iza nas je težak period neizvjesnosti koji je uslijedio odmah nakon otvaranja prijava. Prvo pandemija gdje smo svi strepno gledali u kojemu smjeru će ići, a potom potres koji je dodatno otežao situaciju cijele organizacije.

- Oglas -

No to je sve pomalo iza nas i krećemo prema novoj „normalnoj“ budućnosti. Morali smo dosta i sami prilagoditi te smo organizacijski napravili bitne pomake.

Prvo odvajamo start svih utrka. Garmin 10 km kreće u 8:30, potom maraton i štafeta u 9:30 i polumaraton u 10 sati.

Kako bi omogućili sigurnost i zaštitu svim sudionicima staviti smo limit za svaku utrku:

  • Garmin 10 km – 1.000 prijavljenih i uplaćenih stratnina
  • Polumaraton – 1.900 prijavljenih i uplaćenih stratnina
  • Maraton – 1.000 prijavljenih i uplaćenih stratnina

Druga velika novost je promjena trase svih utrka. Karte trasa objavljene su na linku: www.zagreb-marathon.com/hr/informacije-o-utrci/

Treća najveća novost je da će uz fizičke prijave i klasičnu utrku svi sudionici imati mogućnost prijave Virtualne utrke. Prijava na virtualnu utrku je obavezna preko naše web stranice www.zagreb-marathon.com te će svi sudionici virtualne utrke dobiti i virtualni startni broj po kojem ćete moći pratiti svoj rezultat u ukupnom poretku.

Svi sudionici virtualne utrke sudjeluju u utrci samo ukoliko istu trče 11. 10. 2020. bilo kad od 00:00 do 23:59 zbog različitih vremenskih zona i moraju trčati točnu udaljenost svake utrke. Možete prijaviti sve individualne utrke (Garmin 10 K, maraton i polumaraton) i cijena svih utrka je 70 kn. Cijena uključuje isključivo obradu rezultata te dio koji uplaćujemo u donaciju za Jordanovac u sklopu akcije #zagrebdiše.

Službene aplikacije za mjerenje vremena su Garmin connect i Strava. Svoje rezultate ćete moći uplodati na Mobilnu aplikaciju ZGM koja će biti dostupna u lipnju ili preko desktop verzije. Rezultati VR biti će obrađeni 12. 10. 2020. kada svi sudionici završe utrku što je ujedno zadnji datum za “uploadanje“ vaših rezultata. Ne postoji limit za prijave Virtualnih utrka!

VAŽNO! Sudionici Virtualnih utrka ne dobivaju medalju, majicu ni startni broj te neće moći ući u označene startne boksove. Važno nam je rasteretiti startnu zonu tako da molimo sve da poštuju pravila.

Svi rezultati koji su manje vrijednosti od prijavljene virtualne utrke neće biti važeći. Rezultati Virtualnih utrka Zagreb maratona ne ulaze u poredak za nagrade, već isključivo gun time vrijeme na službenom startu utrke.

Preporuka za čitanje

Foto: 3sporta.com

Startne zone i informacije o utrci te pravila oko ulaska u startne zone i dodatne sadržaje svi sudionici će dobiti na mail dva tjedna prije utrke. Za sve dodatne informacije koje ćemo objavljivati tokom narednog perioda pratite na našoj web stranici: www.zagreb-marathon.com i društvenim mrežama FB – a i Instagrama.

U trenutku kada dođemo do limita sudionika  i sve startnine budu uplaćene zatvorit ćemo prijave na fizičku utrku te ćete moći prijaviti isključivo virtualnu utrku.

Zagreb maraton 2020. je dobio bronze label World Athletics 😊

Kako bilo mi se jako veselimo što se kontinuitet Zagreb maratona nastavlja iako u nešto neobičnijem izdanju.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice