Sada čitate
Karlovački cener

Karlovački cener

Karlovački cener jedna je od najpopularnijih cestovnih atletski utrka u Hrvatskoj, a ove godine ga krasi činjenica što je prva i jedina cestovna utrka u Hrvatskoj sa statusom “World Athletics Bronze Label” kojeg dodjeljuje Međunarodni atletski savez – IAAF. Koliko je Karlovački cener važan za trkače dokazuje to što su na ovoj utrci istrčana čak dva puta rekordi Hrvatske.

- Oglas -

Kao mnogi sportski događaji i Karlovački cener bio je odgođen zbog pandemije, ali prebačen je na 10. i 11. 7. te će biti jedan od prvih većih sportskih događaja u Hrvatskoj koji će se održati nakon karantene.

Dodatna je zanimljivost što se trči 10 kilometara u povijesnom središtu Karlovca, srednjovjekovnoj Zvijezdi, a sastoji se od sveukupno 4 utrke. Glavne, elitne, štafetne i karlovačke milje.

Karlovački cener je i prva utrka u Hrvatskoj s odvojenom Elitnom utrkom koju trče isključivo natjecatelji koji su prethodno svojim rezultatima, odnosno istrčanim zadanim vremenom, osigurali sudjelovanje u utrci. Glavna utrka otvorena je za sve trkače, a posebna je i Karlovačka milja koja je simbolično organizirana za rođendan grada Karlovca. Trči se 1579 metara (1579.– godina utemeljenja grada) te na taj način Cener obilježava proslavu rođendana grada koji broji 441 godinu.

Preporuka za čitanje

Karlovački cener jenajmasovnija utrka izvan Zagreba. Održava se već 7 godina te stoga ima i velik broj natjecatelja koji godinama dolaze sudjelovat, čime se stvara trkačka zajednica okupljena oko Cenera.

Info i prijave na https://karlovac10.run/

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice