Sada čitate
SightRun aplikacija bogatija za tri nove ture

SightRun aplikacija bogatija za tri nove ture

Čak i u trenucima kada smo morali zadržati socijalnu distancu, trkači nisu olako napustili svoje navike već se istima prilagodili. Putovanja nam jesu ograničena, sigurnost nam je i dalje svima na prvome mjestu, ali nekih navika se ne odričemo. Hrvatska je među rijetkim zemljama koja slovi kao sigurna destinacija za odmor. Dok željno i oprezno očekujemo strane goste, povjerenje dajemo domaćima. U trenucima kada trebamo i dalje paziti na socijalnu distancu, aplikacije poput SightRun pomažu da i dalje uživamo u destinaciji u kojoj boravimo, a bez potrebe da to činimo u velikim grupama.

- Oglas -

Vremena su nam pokazala da je turizam osjetljiviji nego ikada, a tehnologija most koji nam može omogućiti da lakše prebrodimo krize.

SightRun tim i posljednjih je mjeseci radio na razvoju novih tura. Iako je “korona-kriza” usporila i zaustavila određene promocijske akcije, svoj doprinos ovaj startup itekako može dati hrvatskom turizmu. Na listu svojih runner friendly destinacija ovog puta svoje mjesto pronašli su gradovi Cres, Mali Lošinj i Supetar. Podrška lokalnih zajednica nije izostala kao ni Hrvatske turističke zajednice koja je podržala ovaj projekt od samih početaka. Ture su duge oko 5 kilometara i startaju u središtu samih mjesta. Trčanje uličicama otočnih naselja, šetnicama uz more uz priče o samome mjestu i drugim atrkacijama na otoku, sigurno će potaknuti gosta da se nakon laganog jogginga upute u daljnje istraživanje ovih atraktivnih odredišta. Sve ture dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku.

SightRun aplikacija omogućuje korisniku da sigurno (i samostalno) istraži destinaciju u kojoj se nalazi po prvi puta trčeći, upozna njezinu povijest i otkrije neke od znamenitosti i zanimljivosti. Za ovaj tip gostiju, mislimo na aktivne goste, to ponekad znači prvo upoznavanje s destinacijom i stoga želimo ostaviti što bolji dojam kako bi gosta zaintrigirali da zaviri u lokalne restorane, istraži okolicu, zaviri u muzeje i za više informacija potraži lokalnog turističkog vodiča. Čovjek je neizostavna karika u turizmu, tehnologija pomoćni kotačić koji može omogućiti da se stvari brži pokrenu.

Sve ture namijenjene su trkačima, ali zbog korištenja GPS sustava mobilnog telefona korisnika, brzina nije bitna. To znači da se korisnik može kretati željenom brzinom, hodati, zaustaviti, fotografirati, te završiti turu u njemu odgovarajućem tempu i vremenu.

Otkrijte čak 17 hrvatskih destinacija trčeći uz SightRun aplikaciju. Podržite hrvatski trkački startup i skinite SightRun aplikaciju besplatno na Google Playu i App Storeu.

Preporuka za čitanje

***

SightRun je besplatna aplikacija koja pruža novu dimenziju trčanja, spajajući ovu aktivnost s razgledom. Uz aplikaciju je to moguće u bilo koje doba dana i sve što je potrebno su slušalice za uši. To je inovativan turistički proizvod koji destinacije prezentira kao Runner Friendly te ovoj zanimljivoj niši približava destinaciju kroz priče o lokalnim delicijama, kulturnim i povijesnim znamenitostima, prirodnim atrkacijama… Aplikacija koristi GPS sustav mobilno uređaja pa nije bitno koliko brzo se korisnik kreće. Ture su dostupne u ukupno 19 destinacija, od toga 17 hrvatski te Munchenu i Grazu.

SightRun je i višestruko nagrađivani hrvatski trkački startup – Startup Factory 2016, Women Invest 2017, Next Incubator 2017, Moj Zaba Start 2018, Pokreni nešto svoje 2019. Projekt su osmislili Ivan Videk, Hrvoje Horvat, Tamara Markotić i Sandra Bortek.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice