Sada čitate
Reebok Ragnar Relay – pustolovina duga 300 kilometara

Reebok Ragnar Relay – pustolovina duga 300 kilometara

Ako volite neobične i pustolovne utrke onda će vam se Ragnar Relay Series sigurno svidjeti.  Ragnar Ralay, niz je dugih relejnih (štafetnih) utrka koje se održavaju od 2003. godine. Sve je krenulo u Sjedinjenim Američkim državama s 188 milja (cca 300 km) dugom utrkom od Logana do Salt Lake City-ja. S 19 releja na različitim zemljopisnim lokacijama, Ragnar Series najveća je priznata štafetna utrka u svijetu koja traje dva dana i jednu noć.

- Oglas -

Foto: runragnar.com

Redoviti tim se sastoji od 12 trkača, a ultra tim od šest trkača te je svaki trkač odgovoran za trčanje u barem tri dionice utrke. Ukupna udaljenost koju trkač mora istrčati u rasponu je od minimalno osam i maksimalno 26 milja (41 km), a svaka ekipa dobiva narukvicu koja služi kao štafetni štap za vrijeme utrke. Pri razmjeni, trkač koji završi svoju dionicu utrke, savija narukvicu na zglob sljedećeg trkača koji zatim nastavlja s utrkom.

Tim je podijeljen u dva kombija te u svakom trenutku utrke jedan član tima trči dok se ostali voze. Kada prvi istrči svoju dionicu, sljedeći izlazi na stazu te nastavlja utrku i tako 2 dana i jednu noć bez prestanka.

I samo ime utrke Ragnar odabrano je s razlogom. Ragnar je bio kralj, osvajač i neustrašivi vođa Skandinavije početkom 9. stoljeća. Takvi su i trkači koji odabiru ovakvu vrstu utrke. Uglavnom su to osobe koje željne avanture i novih izazova ali to čine timski. Vremenski uvjeti im ne znače puno i trčanje ovakve utrke dio je njihovog životnog stila.

Foto: runragnar.com

Ovogodišnji sponzor Ragnar Relay utrke je Reebok, a 23. i 24. rujna na Bijelim stijenama u Engleskoj trči i tim iz Hrvatske. Članovi tima Reebok Ragnar iz Hrvatske su:

  • Nedeljko Vareškić – urednik portala Trčanje.hr i kapetan tima
  • Zvonimir Mikašek – urednik portala 3sporta.com
  • Igor Špoljarić – shop manager u 42.2 Running storeu
  • Borislav Đurđinovski – predstavnik Nova TV
Nedeljko Vareškić, kapetan tima

Nedeljko Vareškić, kao kapetan tima, podijelio je svoja razmišljanja prije utrke na kojoj će sudjelovati ovaj vikend.

Nedeljko reci nam nešto više o ekipi u timu.

Svima nama je ovo prvo ovakvo iskustvo. U kombiju ćemo provesti 30 sati s, uglavnom,  nepoznatim osobama, vozimo lijevom stranom ceste, trčimo noću no sve nas spaja ljubav prema trčanju pa ćemo to, uz veliku dozu adrenalina, sigurno i odraditi do kraja. Na ovoj utrci će nastupiti nekoliko Reebok timova. Jedan od njih je SEE (South East Europe) tim u kojem su predstavnici iz Grčke, Srbije i Hrvatske. Iz Hrvatske nas ide 4, iz Srbije 2 i iz Grčke 4. Dakle, ukupno nas je 10. Užasno smo nestpljivi osjetiti taj duh Ragnara, a kako nam je u ovoj avanturi izvještavat ćemo putem naših Facebook stranica i privatnih profila.

Kako će izgledati utrka i što očekujete?

Preporuka za čitanje

To je štafetna utrka u kojoj se svakih 5-10 km izmjenjuju trkači točno određenim redoslijedom. Na kraju utrke, svaki trkač će trčati tri puta po 5-10 km po trčanju. Dodatna zanimljivost je u tome što se cijeli tim, a to je 10 osoba raspoređeno u dva kombija, kreće od starta do cilja te ćemo tako zajedno provesti gotovo 30 sati. Znači, kombi će biti naš novi dom u dva dana. Sami se brinemo o svemu – vožnja, hrana, spavanje, parkiranje i pri tome pazimo da na točno određenim lokacijama, i na vrijeme, dočekujemo kolege iz tima i preuzimamo štafetu. Zanimljivo će biti i na samoj stazi jer se trči po prometnicama na kojima promet nije obustavljen, a od nas će se očekivati i snalaženje na karti kako ne bi skrenuli sa staze. Ako ipak skrenemo, sami se moramo vratiti na put, naravno uz pomoć kolega iz tima. Uglavnom, očekujem adrenalinskih Reebokovih 30 sati.

Reebok Floatride Run tenisice za Ragnar Run

Svi članovi tima na ovoj će utrci nositi nove Reebok Floatride Run tenisice i nakon pretrčanih 170 milja podijeliti svoja iskustva. Floatride Run tenisice ušle su u trkački svijet na velika vrata te je Ragnar utrka ultimativni test pouzdanosti i performansi.

Svoje dojmove o trčanju Reebok Ragnar Relay utrke Nedeljko će podijeliti s nama nakon utrke, a do tada pratite kako tim napreduje na našoj Facebook stranici Volim trčanje te Facebook stranici Reebok Hrvatska.

Više o samoj utrci pogledajte na www.runragnar.com.

Na vrh stranice