Sada čitate
Berlinski maraton 2017

Berlinski maraton 2017

Trčanje.hr

Završio je zasigurno jedan od najiščekivanijih maratona ove godine – onaj u Berlinu. Kada pričamo o berlinskom maratonu, govorimo o jednoj od najboljih staza s idealnom klimom za trčanje maratona. Dennis Kimetto postavio je trenutni svjetski rekord 02:02:57, a koliko su maraton u Berlinu i njegova staza idealni za trkače govori podatak da je na njemu posljednjih dvadeset godina čak sedam puta rušen svjetski rekord.

- Oglas -

Nakon što je Eliud Kipchoge u Monzi istrčao maraton za 2 sata i 25 sekundi u sklopu Nike-ovog projekta Breaking 2, želja za probijanjem granice i rušenjem svjetskog rekorda narasla je još i više. Iako mu taj rezultat nije priznat od strane IAAF-a (International Association of Athletics Federations), Kipchoge je dokazao da može. Nažalost od rušenja rekorda na maratonu u Berlinu dijelilo ga je 35 sekundi. Rezultat od 02:03:32 nije njegovo najbolje istrčano vrijeme do sada no svakako mu je osiguralo pobjedu i titulu najboljeg maratonca na svijetu.

Foto: FB Berlin marathon

Osim Kipchogea, trebamo spomenuti i Wilsona Kipsanga te Kenenisu Bekelea koji su bili glavni kandidati za osvajanje maratona. No dogodilo se veliko iznenađenje i Kipsang je odustao na 30. kilometru, a Bekelea pao daleko ispod svih očekivanja. Najveće iznenađenje priredio je mladi debitant Guye Adola, koji je s rezultatom 02:03:46 opasno konkurirao i pokazao kako njegovo vrijeme tek dolazi.

Preporuka za čitanje

Gladys Cherono, foto: AFP PHOTO

Svu pažnju maratona privukli su trkači ali treba spomenuti i sjajne trkačice – Gladys Cherono s vremenom 02:20:23, Aga Ruiti iz Etiopije s 02:20:41 i Kenijka Valary Aiyabei  s vremenom 02:20:53. Gladys Cherono najavila je rušenje svog osobnog rekorda (2:19:25) no iako ga nije srušila maraton je bio uzbudljiv i u ženskoj konkurenciji.

Rezultate možete pogledati na results.scc-events.com/2017/

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice