Sada čitate
Eliud Kipchoge najavio novi svjetski rekord

Eliud Kipchoge najavio novi svjetski rekord

Tomislav Marinović

Nakon što je postavljen novi neslužbeni svjetski rekord na maratonskoj dužini, čovjek koji ga je postavio pokušati će to napraviti i službeno. Eliud Kipchoge prvi je trkač koji je istrčao maraton za 2:00:25 u sklopu Nike-ovog projekta Breaking2. Tim projektom Eliud je htio probiti maratonsku granicu ispod 2 sata, ali mu je nedostajalo samo 25 sekundi za to nevjerojatno postignuće.

- Oglas -

Foto: nike.com

Upravo zbog taktike koja je korištena prilikom Breaking2, rekord je neslužben.  Da bi bilo službeno, Eliud će to pokušati napraviti na jednoj od najbržih i najravnijih staza, onoj u Berlinu. Podsjećamo kako trenutni svjetski rekord drži Dennis Kimetto, koji je ga je postavio u vremenu 2:02:57h upravo na berlinskom maratonu 2014. godine.

Foto: foxsports.com.au

Prošlog tjedna Kipchoge  je potvrdio svoj nastup kojeg s nestrpljenjem čekamo. Datum berlinskom maratona je 24. rujan.

Preporuka za čitanje

Eliud, inače i olimpijski pobjednik 2016., nastupio je već na berlinskom maratonu s vremenom 2:04:00h, uz jednu zanimljivost da su mu ulošci od tenisica ispali za vrijeme utrke. Godinu poslije, 2016., na londonskom maratonu, nedostajalo mu je 8 sekundi do svjetskog rekorda. Trenutno najbolji maratonac na svijetu vjeruje da to može napraviti. Vrijeme je za novi rekord.

Na vrh stranice