Sada čitate
Kipchoge kao apsolutni kralj Londonskog maratona

Kipchoge kao apsolutni kralj Londonskog maratona

Više od 40.000 trkača sudjelovalo je u nedjelju 28.travnja na 39. izdanju jednog od najboljih maratona na svijetu, onog u Londonu. Iako je prvo mjesto zasluženo zauzeo favorit Kipchoge, uzbuđenja nije nedostajalo.

- Oglas -

Kenijski 34-godišnji trkač Eliud Kipchoge po četvrti je put postao pobjednikom Londonskog maratona i postavio novi rekord staze istrčavši ga za 2:02:37, što je drugi rezultat svih vremena i samo za minutu sporiji od njegovog prošlogodišnjeg rezultata na Berlinskom maratonu (2:01:39).

Sir Mo Farah iznenađujuće je završio na 5. poziciji. Foto: mirror.co.uk

Najbolji maratonac svijeta ponovno je nadmašio sve konkurente, uključujući i drugog favorita Moa Faraha koji je ciljem prošao kao peti s vremenom 2:05:39. Drugo i treće mjesto osvojili su Etiopljani Mosinet Geremew (2:02:55) i Mule Wasihun (2:03:16 ).

“Na početku sam se osjećao odlično, osjećao sam se sjajno na pola puta, ali kad su paceri ispali na 20 milja, ostavili su rupu ispred mene i tu je rupu je bilo teško zatvoriti. Od 20. milje su mi “otpali kotači” i zapravo sam visio tamo, da budem iskren. ” – izjavio je Farah nakon utrke

Preporuka za čitanje

Brigid Kosgei istrčala je osobni rekord s rezultatom 2:18:20 sati. Foto: AFP/Getty Images

U ženskoj konkurenciji slavila je prošlogodišnja drugo plasirana 25-godišnja Kenijka Brigid Kosgei istrčavši osobni rekord i kao najmlađa pobjednica u cilj je ušla s rezultatom 2:18:20 sati. Njezina sunarodnjakinja Vivian Cheruiyot (2:20:14) stigla je odmah iza nje, a bronca je pripala Rozao Dereje iz Etiopije (2:20:51).

Sve rezultate Londonskog maratona možete pogledati na LINKU.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice