Sada čitate
Trčao se 5. Ravna gora trail

Trčao se 5. Ravna gora trail

Obronci Ravne gore, i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan, protekle su subote bile prepune trkača. Peto izdanje utrke Ravna gora trail, u organizaciji varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad, privuklo je 88 trkača i rekreativaca iz Varaždinske županije, Međimurja, Hrvatskog zagorja, Zagreba i Slovenije.

- Oglas -

Utrka po najsjevernijoj planini Hrvatske startala je ispred Filićevog doma u 10 sati. Nakon toga su  natjecatelji trčali najljepšim predjelima Ravne gore koja, iako ne imponira svojom visinom, ima vrlo dinamičan reljef. Staza je vodila šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga su se trkači uspinjali na suprotni greben i njime vraćali do Filićevog doma. Ovdje je završila kraća utrka koja je imala ukupno 13 km i 600m vertikalnog uspona. U muškoj kategoriji pobjedu je odnio Zenil Vugrinec sa vremenom 1:11:21. Drugo mjesto osvojio je Benjamin Vuk (1:13:16), a treće Igor Horvat (1:13:50). U ženskoj kategoriji najbolja je bila Štefica Bubnjarić sa vremenom 1:30:57. Dugo mjesto osvojila je Mišela Kovač (1:35:32), a treće Marina Obelić (1:35:56).

Igor Goričanec

Velika utrka bila je duga 28 kilometara i imala je 1300 metara vertikalnog uspona. Nakon vraćanja do Filićevog doma, na mjestu gdje je za većinu natjecatelja završila utrka, za 22 natjecatelja utrka je tek počinjala. Od doma su morali sići šumskom stazom do dvorca Trakošćan gdje se trčalo jedinstvenim romantičarskim perivojem i šetnicom oko jezera, s pogledom na slikoviti dvorac Trakošćan. Kada su trkači završili krug oko jezera, slijedio je uspon do cilja ispred Filićevog doma istim putem.

Srećko Vrček

Igor Goričanec stigao je nakon 2:41:15 što je dovoljno za prvo mjesto. Drugo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Srećko Vrček (2:41:50), a treće mjesto Zoran Kurdija (2:54:45). Od žena najbolja je bila Vanja Ilisić (4:02:26), druga Sonja Kreč (4:09:55), dok su treće mjesto podjelile Sanja Hraščanec i Jasna Žibreg (4:21:28).

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice