Sada čitate
Pretrčali 360,4 km za 24 sata

Pretrčali 360,4 km za 24 sata

Atletska ekipa Stubice i triatlon kluba Hidraulika Kurelja ovog vikenda po treći puta nastupila je na štafetnoj utrci na 24 sata u Njemačkom prijateljskom gradu Donje Stubice Rodgau. Ekipu ove godine činili su Sanja Begović-Geceg, Ivana Lukina, Mihaela i Gabriela Bubanko, Nino Burek, Zoran Vučković, Josip Kosec, Mladen Čižić, Mladen Bubanko i Jens Treff.

- Oglas -

Ekipa može imati najviše 10 trkača. Trčali smo na zemljanoj atletskoj stazi. Sve ekipe imale su ugrađen chip u štafetnoj palici. Bila su dva kontrolna prolaza svakih 200 metara.

Ove godine imali smo taktiku od prošle godine i radili smo izmjene nakon svakog pretrčanog kruga, taktika koja je prošle godine pridonijela jako dobrom rezultatu i taktika kojom trči većina ekipa.

Na startu se pojavilo 46 ekipa i među njima ekipa Donje Stubice. Pošto je Donja Stubica prijateljski grad, grada Rodgau pa su nam naši domaćini osigurali nastup na utrci i svu potrebnu opremu i hranu koja nam je potrebna za utrku.

Preporuka za čitanje

Utrka je počela u jakom tempu i uspjeli smo u prvi sat pretrčati 44 kruga što je bilo dovoljno za treći prolaz, druga ekipa imala je pretrčanih 46 kruga i vodeća ekipa 47 kruga. Kako je vrijeme prolazilo tempo nam je polagano padao i na kraju utrke imali smo prosjek od 37,5 kuga na sat. Uspjeli smo pretrčati 901 krug ili 360,4 kilometra i osvojili odlično 3 mjesto. Prva ekipa Gos Busters uspjela je pretrčati ukupno 389 kilometra, 2 ekipa TSV Die Allerscheenste 382 kilometra.

Zašto odličan plasman? Imali smo u ekipi četiri ženska člana i četiri veterana i dva starija seniora. Imali smo jako veliku podršku naših domaćina koja je sigurno pridonjela ovom rezultatu. Promovirali smo kvalitetno grad Donju Stubicu i sklopili nova priljateljstva i jedva čekamo novi nastup na ovoj humanitarnoj utrci na kojoj je organizator skupio 130.500 eura za pomoć bolnicama i djeci.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice