Sada čitate
Hrvatske ultramaratonke osvojile 100 km del Passatore – Nikolina Šustić prva

Hrvatske ultramaratonke osvojile 100 km del Passatore – Nikolina Šustić prva

Proteklog vikenda trčalo se 100 kilometara od Firenze do Faenze po 45. put. Sada već tradicionalna utrka del Passatore ultramaratona, iznosi 100 kilometara i trči se po vrlo zahtjevnom terenu. No težak teren nikako nije prepreka za naše sjajne trkačice Nikolinu Šustić,  Veroniku Jurišić i Antoniju Orlić.

- Oglas -

Foto: 100kmpassatore

Nikolini je ovo treća pobjeda za redom na ovoj utrci te je ove godine uspjela oboriti i rekord staze s vremenom 7:34:35. Treće mjesto osvojila je Veronika Jurišić, kojoj je do cilja trebalo 8 sati i 1 minuta, a Antoniji Orlić samo 15 minuta više.

Još jedna višestruka pobjednica Passatorea Marija Vrajić, koja je već pobjeđivala na ovoj utrci, nažalost odustala je na 60. kilometru kao i naš jedini muški predstavnik Dejan Radanac na 79. kilometru.

Hrvatska debitantica na utrci od 100 kilometara bila je Adrijana Šimić, koja je utrku završila za 11 sati i 27 minuta što je dovoljno za 42. mjesto.

Preporuka za čitanje

Foto: 100kmpassatore

Ukupni pobjednik nije nikoga iznenadio. On je Giorgio Calcaterra, legendarni talijanski ultramaratonac, koji je utrku završio s vremenom 7:03:54 što je dovoljno za njegovu dvanaestu pobjedu. Drugi je sunarodnjak Andrea Zambelli, a treći Francuz Herve Seitz.

Od gotovo 3000 sudionika, rezultat naših predstavnica uistinu je sjajan i pokazuje snagu hrvatskih ultramaratonki.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice