Sada čitate
Završila Istarska zimska liga

Završila Istarska zimska liga

Vodnjan, 1. ožujka 2020. Istarska zimska liga u trčanju powered by Plava Laguna jedno je od omiljenih sportskih događanja u Istri koje je proslavilo svoju petnaestu sezonu. U svakom kolu lige sudjeluje prosječno 300-400 natjecatelja, zaljubljenika u ovu vrstu outdoor aktivnosti. U nedjelju je u Vodnjanu održano posljednje kolo, unatoč iznimnim vremenskim neprilikama, sudjelovalo je 180 natjecatelja u svim kategorijama.

- Oglas -

Dodijeljene su i plakete za nastarijeg natjecatelja– Josip Madenić Bepo, godište 1933., plaketa za najbrojniju ekipu – ISTRun, preko 50 trkača te plaketa za dugogodišnju suradnju i promicanje Istarske zimske lige u trčanju – PLAVA LAGUNA d.d.

Ovo izdanje Istarske zimske lige u trčanju powered by Plava Laguna startalo je 03. studenog prošle godine u Medulinu, nastavilo se u Poreču (17. studenog), Pazinu (01. prosinca), slovenskom Sečovlju (15. prosinca), Sv. Petru u Šumi (26. siječnja), Rapcu (26. siječnja), Novigradu (09. veljače) i Puli (23. veljače) te je okončano posljednjim kolom ove nedjelje u Vodnjanu, gdje je, nakon dječjih utrka, startala glavna utrka u 11 sati. Liga je već prošle sezone poprimila i međunarodni karakter, što svjedoči o njezinoj popularnosti među ljubiteljima trčanja.

Nakon završetka posljednjeg kola u Vodnjanu, Senad Hodžić, predsjednik udruge SD Trickeri, koja je ujedno i organizator Istarske zimske lige u trčanju, uručio je posebnu nagradu glavnom sponzoru utrke, Plavoj Laguni, za uspješnu trogodišnju suradnju i promicanje Istarske zimske lige u trčanju. U ime Plave Lagune nagradu je primila Martina Novosel Dumičić, voditeljica brend marketinga, koja je tom prilikom rekla:

Iznimno smo sretni što smo dio ove lijepe priče kroz koju se promiče sportski način života i u zimskim mjesecima. O kvaliteti i popularnosti Istarske zimske lige trčanja najbolje govore brojni natjecatelji svih generacija koji sudjeluju u svakom kolu, i nedjelje rezerviraju za bavljenje sportom. Istarskoj zimskoj ligi trčanja želimo još mnogo uspješnih godina i još više natjecatelja te se veselimo svakoj budućoj suradnji u ovom hvalevrijednom projektu”.

Pobjednici lige:

JUNIORI muški

Preporuka za čitanje

 1. MJESTO- Marko Milovanović, AK Istra Pula
 2. MJESTO – Marko Ruba, AK Istra Pula
 3. MJESTO – Marko Jakačić, ISTRun

JUNIORI žene

 1. MJESTO-Noa Šajatović, AK Istra Pula
 2. MJESTO -Emma Fornažar, TK Pula
 3. MJESTO -Lara Tomić, AK Istra Pula

SENIORI muški

 1. MJESTO- Banjamin Skok, ŠD 3šport, Slovenija
 2. MJESTO – Ljubo Zajkovski, DSR maraton – Uljanik
 3. MJESTO- Ivan Stanić, TK Albona Extreme

SENIORI žene

 1. MJESTO-Barbara Belušić, AK Istra Pula
 2. MJESTO-Eda Peruško, DSR maraton – Uljanik
 3. MJESTO-Christina Fardell, DSR Fun&run, Švedska

UKUPNI POBJEDNIK: Barbara Belušić, AK Istra Pula

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice