Sada čitate
Utrka od Lupoglava do Korita

Utrka od Lupoglava do Korita

Planinarsko društvo Glas Istre organizira „Memorijalnu brdsku-trail utrku Elvira Putina“ koja će se održati 24. ožujka 2024. sa startom u 10:30 iz Lupoglava i trasom koja ide prema Planinarskoj kući Korita (iznad Brgudca).

- Oglas -

Ove godine Trku je podržao poznati sportski brend. Konkretna podrška dolazi iz trgovine Decathlon Pula. Decathlon Pula osigurao je brojne nagrade za sudionike trke. Decathlon je zajedno sa PD Glas Istre posebno pripremio nagrade za prva tri mjesta u obje kategorije, ženskoj i muškoj.

Trka koja se kreće prekrasnim krajolikom posebna je zbog pozitivne atmosfere kojom odiše cijeli sportsko-rekreativni događaj. Poseban doživljaj je na samom kraju utrke kada se svi sudionici, natjecatelji i volonteri, okupljaju oko kuće Korita i uživaju u toplom obroku, čaju i predivnoj prirodi.

Prijave su još u tijeku te stoga pozivamo sve ljubitelje rekreacije, sporta i pozitivne energije da se prijave na naš e-mail pd.glas.istre@hps.hr kako bi im osigurali majicu i sve što ih očekuje na ovoj utrci“ uputio je poziv Željko Ravnić, predsjednik PD Glas Istre.

Staza utrke duga je 8,58 kilometara s visinskom razlikom od 655 metara, a skoro cijelim putem se kreće po označenoj planinarskoj stazi duž prelijepih obronaka Ćićarije te kroz Park prirode Učka. Ovom obnovljenom utrkom, oživljena je prva brdska utrka u Istri koju je PD Glas Istre organizirao početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Utrci smo dali status “memorijalna” te posvetili je našoj dragoj i posebnoj planinarki Elviri Putina.

Prijave počinju od 1. veljače i traju do 18. ožujka 2024. godine.

Prijaviti se možete na e-mail pd.glas.istre@hps.hr. U mailu je potrebno navesti sljedeće podatke: ime, prezime, spol, kontakt telefon, mjesto prebivališta, veličinu majice i dostaviti mailom potvrdu o uplati startnine.

Uplatu startnine u iznosu od 20 eura možete izvršiti prema naputku:

  • Primatelj: Planinarsko društvo Glas Istre
  • IBAN: HR6224070001100226869
  • Poziv na broj: 24032024
  • Opis plaćanja/svrha: Startnina + ime i prezime natjecatelja.

Uplatom startnine omogućit ćete organizatoru da vam pripremi: startni broj, hitnu medicinsku pomoć, organizaciju cijele utrke, okrijepu, majicu, ručak u Planinarskoj kući Korita te prijevoz minimalnih osobnih stvari od pozicije starta do pozicije cilja.

Start je u 10:30 sati na lokaciji preko puta restorana ALBA u Lupoglavu u krugu tvrtke “Global trading d.o.o.“. Cilj je kod Planinarske kuće Korita. Osobna vozila moći će se parkirati na željezničkom kolodvoru u Lupoglavu.

Organizator osigurava nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, a obje kategorije svih dobnih skupina startaju zajedno. Biti će još i puno drugih prikladnih nagrada, kao i sretnih dobitnika izvlačenjem startnih brojeva trkača.

Svi natjecatelji predajom e-mail prijave suglasni su da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost te da su upoznati s pravilima utrke kojih će se pridržavati radi svoje osobne sigurnosti, ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati s mogućim rizicima koje ovo natjecanje potencijalno sadrži.

Prijavom na utrku natjecatelji i sudionici daju dobrovoljnu i izričitu privolu kojom informirano i nedvosmisleno daju pristanak na obradu osobnih podataka sadržanih u video i fotografskim materijalima u svrhu provođenja utrke, daljnjeg informiranja javnosti o tijeku i rezultatima utrke te za korištenje u promotivne svrhe utrke.

Natjecatelji tijekom utrke ne smiju zagađivati okoliš. Sav otpad dužni su nositi sa sobom jer tako čuvamo prirodu.

Pismeno otkazivanje od utrke moguće je na gore navedeni e-mail do 20. ožujka 2024. godine uz povrat novca, a nakon navedenog datuma organizator zadržava pravo da ne vraća startninu.

Pozivam sve sportaše, rekreativce, planinare, šetače i ljubitelje prirode da se pridruže u što većem broju i uveličaju ovaj obnovljeni sportsko-rekreativni događaj. Posebna bi nam čast bila kad bi se utrci priključili i nekadašnji sudionici koji su prisustvovali utrkama iz 90-tih godina. Ove godine idemo snažniji u organizaciju uz podršku našeg glavnog sponzora trgovine Decathlon Pula koji su prepoznali važnost sportsko-rekreativne manifestacije te će za ovu prigodu osigurati puno vrijednih nagrada za sudionike,“ naglasio je u pozivu predsjednik Planinarskog društva Željko Ravnić

Vidimo se na startu u Lupoglavu te poslije u cilju na Koritima!

Info o utrci možete pratiti na:

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice