Sada čitate
Trkači poklanjaju kilometre za njihove prve korake

Trkači poklanjaju kilometre za njihove prve korake

Djeca s amputiranim donjim ekstremitetima u Hrvatskoj ne mogu, na žalost, ravnopravno sa svojim prijateljima trčati i aktivno sudjelovati u njihovim radostima.

- Oglas -

Osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska poziva stoga sve trkače da sudjelovanjem u izazovu PoKRENI – Pokloni svoje kilometre pokažu koliko je važno i nužno kretanje i tako podrže svu djecu s amputacijom donjih ekstremiteta. Svoju strast za trkaćim koracima ujedno mogu pretočiti u motivaciju prijatelja da se i oni odvaže na redoviti aktivni život i zajedničkim sudjelovanjem u izazovu ukažu široj zajednici koliko ti mališani školske dobi zaslužuju proteze za isti početak.

Sudjelovati mogu trkači svi generacija.

Na sve udružene i prijeđene kilometre GRAWE Hrvatska donirat će 100.000 kuna Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) za nabavku aktivnih pomagala i proteza upravo za djecu s amputacijom donjih ekstremiteta.  Svi ljubitelji trčanja mogu se uključiti u petu dobrotvornu akciju i  prikupljati 100.000 kilometara na mobilnim aplikacijama Strava i Endomondo sve do kraja kolovoza kada će se održati GRAWE noćni maraton u Zagrebu.

Predsjednica UAZ-a i bivša paraolimpijka, Ana Sršen pojasnila je projekt koji razvijaju s naglaskom na pravo na igru svakog djeteta:

„U našem projektu ,,Igraj se sa mnom“ želimo omogućiti djeci s amputacijom donjih udova i bez aktivnih pomagala da se uključe u igru. Projekt je također namijenjen onoj djeci koja često provode vrijeme pred računalom, umjesto u igri u prirodi ili na igralištima. Naglasak je stoga na svu djecu jer želimo premostiti ograničenja i povezati ih u igri kao zajedničkoj aktivnosti, za njihov cjelovit razvoj. U igri će djeca s invaliditetom izgraditi samopouzdanje i samosvijest, a djeca bez invaliditeta empatičnost te ćemo kod svih stvoriti naviku igranja i druženja, potičući odrastanje i razvoj društva bez stigmi i podjela.“

Ana Sršen, predsjednica UAZ_proteza s kojom se može trčati

Svi trkači koji žele poticati svijest o zdravim životnim navikama od danas mogu pridružiti svoje trkačke kilometre na aplikaciji Endomondo pod izazovom PoKRENI – pokloni svoje kilometre ili aplikaciji Strava pod klubom PoKRENI, a sudjelovanje mogu podijeliti i na društvenim mrežama uz hashtagove #pokreni i #poklonisvojekilometre.

Kilometri se skupljaju do GRAWE noćnog maratona koji se održava 31. kolovoza pod sloganom „Neki drugi svijet“ kada će GRAWE Hrvatska na zagrebačkom Bundeku UAZ-u dodijeliti donaciju od 100.000 kuna. Prijave za GRAWE noćni maraton su u tijeku.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice