Sada čitate
Suncokret kao zaštitni znak prvog Vukovar Half Marathon-a

Suncokret kao zaštitni znak prvog Vukovar Half Marathon-a

U gradu na Dunavu održana je press konferencija na kojoj su se predstavili medalja i službena majica ovogodišnjeg, ujedno i prvog Vukovar Half Maraton-a. Grad Vukovar kroz niz organiziranih aktivnosti postaje moderan grad, a uskoro s novom atrakcijom prvom cestovnom utrkom, i savršena sportska destinacija. Moramo naglasiti, kako je ideja proizašla iz festivala street art umjetnosti VukovART-a, koji se već tri godine održava i koji je ujedno i okupljanje najboljih umjetnika street art scene.

- Oglas -

Rute Vukovar polumaratona prolaze pored murala nastalih na VukovART-u

Ruta utrke polumaratona je trkačima izrazito važna i može prevagnuti hoće li netko sudjelovati na utrci ili ne, pa su se organizatori  na trsama ovogodišnjeg Vukovar polumaratona odlučili pokazati najbolje murale VukovART festivala, kao i prekrasnu šetnicu uz Dunav, zatim Park šumu Adicu, Memorijalni centar Domovinskog rata (kroz kojeg će natjecatelji protrčati) te za kraj i posljednje kilometre, ostavili su Vukovarski vodotoranj.

Start polumaratona je u Srijemu, a većim dijelom se trči kroz Slavoniju te se opet preko rijeke Vuke vraća u Srijem, gdje je ujedno i cilj obje utrke. Jeste znali kako rijeka Vuka razdvaja Slavoniju od Srijema, a u gradu Vukovaru, nekoliko metara od starta i cilja utrke ima svoje ušće u rijeku Dunav?

Ruta polumaratona

Ruta utrke gradjana je jednako zanimljiva, ali se samo u početnim metrima i završnom kilometru dijeli s polumaratoncima. Natjecatelji na 5km, moći će protrčati pored rodne kuće Lavoslava Ružićke, zatim prekrasnog dvorca Eltz, Vukovarske bolnice, te za kraj ostaje pogleda na Vukovarski vodotoranj.

Rutaa utrke na 5 kilometara

Utrka bogata sadržajem, kulturnim i povijesnim, a svakako i prekrasnom unikatnom majicom i medaljom zasigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim, a za prvo izdanje utrke odabran je suncokret kao zaštitni znak. Obzirom da je ovo prvi umjetnički polumaraton, u sklopu VukovARTa ove godine možete pogledati nove radove na vukovarskim fasadama od umjetnika iz cijelog svijeta, a to su Mehsos – Belgija, WD (Wild Drawing) – Indonesia, Zabou – Francuska, Thiago Mazza – Brazil i Lonac – Hrvatska (najpoznatiji hrvatski street art umjetnik). Na sam dan utrke, sve sudionike očekuje besplatan koncert Generala Woo-a koji će se održati u subotu, 01. lipnja u večernjim satima.

Majica ovogodišnjeg polumaratona na sebi nose zaštitni znak suncokret.

Prijave samo što nisu prošle 600 natjecatelja, a svi zainteresirani još se mogu prijaviti na stoperica.hr, dok sve zanimljivosti o utrci možete pratiti na vuhalfmarathon.com, te facebook stranici Vukovar Half Marathon.

 

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice