Sada čitate
PoKRENI & GRAWE noćni maraton

PoKRENI & GRAWE noćni maraton

Trčiš? PoKRENI nekoga i poklanjaj kilometre za oboljele od multiple skleroze

Četvrtu godinu za redom GRAWE Hrvatska d.d. svojom inicijativom PoKRENI otvorilo je izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ s ciljem prikupljanja 100.000 kilometara koje će zatim GRAWE pretvoriti u novčanu donaciju od 50.000 kuna i uručiti je Savezu društava multiple skleroze Hrvatska na GRAWE noćnom maratonu, 25. kolovoza na zagrebačkom jezeru Bundek.

- Oglas -

Cilj inicijative jest pozvati sve one koji se već bave trčanjem da potaknu barem jednu dragu osobu iz svoje okoline da se počne baviti tom fizičkom aktivnošću koja dokazano utječe na poboljšanje cjelokupnog zdravstvenog stanja, u prevenciji nastanka određenih bolesti te pomaže pri izlučivanju hormona sreća. Osim što ćete biti sretniji i zdraviji, možete učiniti nešto dobro za osobe kojima trčanje nije tek rekreacija, već borba kao što su osobe oboljele od multiple skleroze. Iako se u Hrvatskoj trčanjem aktivno bave osobe oboljele od te bolesti, svaki je korak za njih poseban izazov, ali ne odustaju. Upravo zato je GRAWE ove godine odlučio pozvati sve koji mogu da svoje trkačke kilometre poklanjaju kroz izazov, a ako zajedničkim snagama trkači prikupe 100.000 kilometara, GRAWE će u ime svih koji su sudjelovali donirati 50.000 kuna za osobe oboljele od multiple skleroze.

Želimo podići svijest da u našoj okolini postoje pojedinci kojima i najjednostavnija aktivnost predstavlja izazov. Želimo da ljudi postanu svjesni da biti zdrav zaista znači biti sretan i da zdravlje trebamo čuvati. Kada smo to povezali shvatili smo da kroz ovakav izazov možemo motivirati i pozivati ljude da čine dobro za druge, da nauče nešto o bolestima s kojima se danas susrećemo i da pritom čine nešto dobro za svoje zdravlje“, pojasnila je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing u GRAWE Hrvatska d.d.

GRAWE noćni maraton

Veliko finale cjelokupne inicijative je svake godine GRAWE noćni maraton koji se održava zadnju subotu u kolovozu, točnije 25.8. ove godine na zagrebačkom jezeru Bundek i Savskom nasipu. Trkači ga nazivaju i pravim noćnim trkačkim spektaklom, a nudi čak 5 različitih disciplina – od najkraće utrke na 4,2 kilometra, popularno nazvane Desetinka jer iznosi desetinu maraton i namijenjena je upravo onima koji su se tek odlučili pokrenuti, preko 10 km, polumaratona, ¾ maratona (32 km) pa sve do punog maratona od 42 km. Na dan GRAWE noćnog maratona završava i izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“, a ukoliko se dosegne zadani cilj prije starta prve utrke GRAWE će u ime svih trkača koji su sudjelovali u ovoj dobrotvornoj akciji uručiti donaciju od 50.000 kuna Savezu društava multiple skleroze Hrvatska.

Preporuka za čitanje

Prijava za GRAWE noćni maraton: https://registration.mylaps.com/grawe-nocni-maraton

#pokreni #poklonisvojekilometre #MožemoSve

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice