Sada čitate
Trkači na javnim površinama

Trkači na javnim površinama

Zaprimili smo pismo naše čitateljice koja (ponovno) otvara temu korištenja javnih prostora od strane trkača, šetača, biciklista. Apel s naše strane je da se moraju pronalaziti kompromisna rješenja koja će donekle zadovoljiti obje strane.

- Oglas -

Dragi Trčanje.hr,

zahvaljujem što mi šaljete informacije, trčala sam ranije, sad sam šetač pa bih vas zamolila ako je moguće da se uputi trkače po javnim površinama (ja sam npr. u Maksimiru) i otkako je sve opet  krenulo postalo je staro nenormalno.

Smeta me što posebno početnici (a ni drugi) često ne paze na razmak između nas i njih. To nije sada samo zbog korone, to je primjedba koja stoji i od ranije.

Prvo, trkača u parku ima sad u neko vrijeme jako puno.

Drugo, ne mare hoće li proći pored vas tako da vas gotovo dodirnu ili gotovo udare u ruku niti da li će iza sebe ostaviti gomile prašine u zraku koje udišemo mi obični šetači.

Imam dojam da zaneseni svojim grupnom pripadnošću i nerazumijevanjem, zaboravljaju na druge. Postoji nešto što se zove osobni prostor, a to postoji i postojalo je i prije i bez korone.

Zašto se ne trči na udaljenijim i dužim stazama u Maksimiru gdje ima manje šetača? Nego se svi sjure u ovom  trokutu (ulaz južni, rub prvog jezera, drugo jezero, Vidikovac, treće jezero i svi tu pretrčavaju i tako uznemiravaju šetače sve od kako je organizirano trčanje prije desetak godina započelo u Maksimiru, a grupa je sve više i više i u slično doba.

Vi si i tako trčanjem “uštedite” vrijeme, imate i kondicije pa mogli biste imati “baze” podalje od mjesta gdje nas je većina šetača, roditelja s djecom, umirovljenika i drugih, a tu su pored vas  i nezauzdani biciklisti.

Ne znam koliko su škole i treneri trčanja toga svijesni te vas molim za razumijevanje.

Lijep pozdrav,

V. R.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice