Sada čitate
Treniranjem protiv stresa – stavi fokus na sebe

Treniranjem protiv stresa – stavi fokus na sebe

Najveća škola trčanja u Hrvatskoj, Trčaona otvorila je upise u svoju 13. sezonu početničke škole trčanja i nordijskog hodanja u Zagrebu i Rijeci.

- Oglas -

Redovita tjelesna aktivnost odlična je za zdravlje i to je već dobro poznata činjenica, ali se ne govori dovoljno o tome koliko umjerena tjelesna aktivnost poput trčanja utječe na novu veliku pandemiju – stres.

Stres je najčešći, a često i najveći problem s kojim se ljudi danas svakodnevno susreću te nas prevelika količina poslovnih i privatnih obaveza i nedovoljno vremena za nas same mogu dovesti do izgaranja. Stoga je iznimno važno na vrijeme osvijestiti ovaj problem i djelovati tako što ćemo započeti nešto u čemu možemo uživati, opustiti se i posvetiti sebi.

Uživaj u treniranju, uživaj u životu!“ krilatica je koja će obilježiti 2023. godinu. Iako zvuči kontradiktorno, na treningu se itekako može opustiti pa čak i odmoriti. Odmor je zapravo pronaći vrijeme za sebe i svoje zdravlje, upoznati nove ljude, povezati se, družiti, pričati o temama koje nisu nužno vezane uz svakodnevicu, a pri tome odraditi trening.

U potpunosti je moguće uživati na treningu tri puta tjedno jer aktivnost poput trčanja:

  • povećava pamćenje i funkciju mozga
  • povećava emocionalnu stabilnost, samopoštovanje i raspoloženje
  • ublažava negativna raspoloženja
  • efikasno djeluju na opuštanje

Savršena aktivnosti za svaku dob i konfekcijski broj

Kako bismo aktivno utjecali na smanjenje stresa i poboljšanje fizičkog i mentalnog zdravlja, potrebno je pronaći aktivnost koja nam najbolje odgovara. Trčanje se već puno puta iznova pokazalo kao sjajan način da se pokrenemo i uđemo u svijet rekreacije jer je dostupno svima bez obzira na trenutnu fizičku spremu.

Trčanje je jedna sasvim jednostavna aktivnost koja ne zahtjeva posebnu pripremu, može se izvoditi bilo gdje i bilo kada te je za nju potrebna minimalna oprema poput sportskih tenisica i trenirke. Važno je samo krenuti polako i postepeno te biti redovit u treninzima kako bi početni metri prešli u kilometre.

Ako želite uživati u 2023. te biti zdravi i aktivni, priključite se Trčaoni – najvećoj školi trčanja i nordijskog hodanja u Hrvatskoj. U prethodnih 12 godina djelovanja, kroz školu je prošlo više od 9200 osoba, a treninge vode stručni treneri na više lokacija.

Upisi za početnike u Zagrebu i Rijeci otvoreni su na www.trcaona.hr

Niste sigurni je li trčanje za vas? Nordijsko hodanje vam se čini prelagano? Dođite na besplatni probni trening Trčaone koji će se održati 4.3.2023. u 11 sati u Zagrebu – park Maksimir (kod glavnog ulaza u park) i na savskom nasipu (nasip kod Boćarskog doma na Prisavlju) te u nedjelju 5.3.2023. u Rijeci (ispred atletske dvorane na Kantridi). Tamo će vas dočekati stručne trenerice i treneri s odgovorima na sva pitanja, a usput ćete odraditi prvi trening.

Detaljne informacije o lokacijama i terminima treninga možete saznati na internetskoj stranici www.trcaona.hr te na Facebook (facebook.com/trcaona) i Instagram (instagram.com/trcaona) profilima.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice