Sada čitate
Odluči, kreni i promijeni! Upiši školu trčanja

Odluči, kreni i promijeni! Upiši školu trčanja

Trčaona – prva i najveća škola trčanja u Hrvatskoj (www.trcaona.hr), otvorila je upise u svoju 9. sezonu i starta 11. ožujka u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

- Oglas -

Trkači rado pričaju o tome kako su počeli trčati i što ih je privuklo da ostanu u svijetu trčanja. Često se u tim pričama može čuti kako je onaj najteži dio donijeti čvrstu odluku i prebaciti se iz kućnih papuča u trkačke tenisice. Kako bi taj proces bio što jednostavniji najbolje je priključiti se grupi i krenuti uz vodstvo trenera. Okruženje u kojem odrasli trkači rekreativci provode tri puta tjedno na zraku mijenjajući svoje navike na bolje i u kojem šire svoj krug poznanstava, upravo je škola trčanja.

Za sve one koji su još uvijek neodlučni nudi 10 razloga zašto upisati školu trčanja i pokrenuti se u 2019.:

  1. Trčanje i nordijsko hodanje u školi idealni su za rekreativce početnike koji nemaju prethodno iskustvo i fizičku spremu.
  2. Oprema je jednostavna i ne zahtjeva velika ulaganja – trenirka i tenisice sasvim su dovoljni za kvalitetan početak, a s iskustvom će se nadograđivati i oprema. Trčaona svim svojim članovima poklanja majicu za trčanje i trkačku maramu kao uvod u svijet trčanja, a kasnije ta ista majica postane uspomena na prve kilometre, utrke, druženja….
  3. U školi nitko nije sam! Sami se odlučite na promjenu i pokret no svaki korak u školi vode treneri i bodre kolege trkači i hodači. Upoznavanje osoba s istim interesima i širenje društvenog života sastavni je dio ove trkačke zajednice. Malo po malo kolege i kolegice trkači postat će ekipa i dobri prijatelji.
  4. Boravak na zraku po sat vremena tri puta tjedno ima brojne pozitivne učinke na organizam – kako fizičke tako i psihičke. Razina stresa se drastično smanjuje, a napokon je tu i vrijeme posvećeno samo sebi.
  5. Program u Trčaoni, na kojem su radili stručnjaci i iskusni trkači te kroz koji je prošlo 6300 trkača, postepeno vas uvodi u svijet trčanja. Što to znači? Metri i kilometri skupljaju sepostupno ali daleko brže nego što si jedan trkač početnik može zamisliti. Važno je samo biti uporan i redovito dolaziti na treninge.
Osim Zagreba Trčaona kreće i u Rijeci i Splitu.
  1. Trenerice i treneri su učitelji trčanja ali i glavni savjetnici za sve druge teme. Od savjeta o prehrani, opremi, prevenciji ozljeda preko čiste motivacije kako bi trening završili sa smiješkom. Konstantno nadograđivanje znanja i usavršavanje zadatak je trenera tijekom cijele godine, a obzirom da im je trčanje sastavni dio života, tijekom 8 mjeseci škole pratimo i njihove uspjehe na utrkama. Motivacija za što bolji rezultat je obostrana.
  2. Nuspojave koje osjetite u 8 mjeseci škole nisu samo bolja fizička sprema, zdraviji način života i veće samopouzdanje, već je to i ljubav prema trčanju i fizičkoj aktivnosti na otvorenom koja ostane dugo nakon Trčaone. Neki ostanu u Trčaoni i nastave u klubu ili upoznaju novu ljubav – trail trčanje. Neki će nastaviti trčati sami, no jedno je sigurno kada se osjeti sve što trčanje može pružiti teško se toga odreći.
  3. Više nema isprika za izlazak iz kuće poput kiše i visokih ili niskih temperatura. Ležanje na kauču ispred televizora zamijenit će treninzi i druženje jer vrijeme je (gotovo) uvijek povoljno za trening. U tjednim mailovima trenera uvijek će stajati i savjet kako se odjenuti u skladu s vremenskim uvjetima, kao i napomena da se na treninge nosi rezervna suha odjeća i obuća.
  4. Godine starosti ovdje ne igraju baš nikakvu ulogu, kao ni konfekcijski broj ili prethodno iskustvo. Svi su dobrodošli i baš svi mogu završiti školu trčanja jer ova aktivnost ne diskriminira.
  5. Upisom škole izlazite iz svih svojih dosadašnjih okvira i otvarate se promjeni kakvu niste očekivali ali ste priželjkivali. Zašto onda tu promjenu ne započeti već ovog proljeća.
Priključite se velikoj Trčaona obitelji.

Zainteresirani? Ukoliko je odgovor potvrdan pridružite se besplatnim probnim treninzima 16. i 23. veljače te 2. ožujka u Zagrebu, Rijeci i Splitu i saznajte sve što vas zanima.

Upisi su otvoreni na www.trcaona.hr. Više informacija pronađite na Facebook facebook.com/trcaona i Instagram instagram.com/trcaona profilima.

Preporuka za čitanje

#Trčaona #odluči #kreni #promijeni

 

Na vrh stranice