Sada čitate
Trčanjem do životne ravnoteže – računica je jasna

Trčanjem do životne ravnoteže – računica je jasna

Današnji užurbani način života donosi sa sobom obilje poslovnih i privatnih obveza. Balansiranje između brojnih radnih sati, često provedenih u nepovoljnim položajima za naše tijelo te vremena za obitelj, prijatelje, i naravno za sebe, često se čini kao nemoguć zadatak.

- Oglas -

U takvim životnim okolnostima često se suočavamo sa stresom, čiji je okidač određeni stresor. Stresori se definiraju kao situacije ili radnje koje stavljaju određeni fizički ili psihički pritisak na osobu. Mogu se pojaviti u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu te često rezultiraju tjelesnim simptomima poput općeg umora, glavobolje, napetosti u mišićima, ali i psihičkim simptomima poput problema sa spavanjem, pamćenjem i koncentracijom.

Ako se ti simptomi akumuliraju, mogu negativno utjecati na našu svakodnevicu, čineći svakodnevne zadatke sve zahtjevnijima, kako fizički tako i mentalno, te smanjujući našu učinkovitost u njihovom obavljanju. To može dovesti do beskonačnog kruga stresa i nedostatka vremena za sebe i osobni napredak, uključujući formu i zdravlje.

Međutim, nije sve tako crno, jer naravno, postoje rješenja. Umjerena tjelesna aktivnost, poput trčanja, povoljno utječe na smanjenje stresa kroz fiziološke reakcije tijela te jednostavno rečeno – povećava osjećaj zadovoljstva i sreće. Fizički benefiti povezani su s mentalnim zdravljem, gdje redovito kretanje i trening dovode do povećanja samopouzdanja, što je izvrsna priprema za suočavanje sa stresom u svakodnevnom životu.

Progresivnim planom i programom osigurava se adekvatan trening za trčanje i svakodnevni život, povećavajući našu učinkovitost i oslobađajući dodatno vrijeme za trening koji nas dalje unaprjeđuje, kako fizički tako i mentalno.

Računica je jasna – potrebno je samo napraviti prvi korak i krenuti! Pozivam sve zainteresirane, bez obzira jeste li početnici, iskusni trkači ili povratnici u trčanju, da se pridruže našim treninzima u Trčaoni. Naši stručni treneri i vesela ekipa trkača pružit će vam podršku od prvog do zadnjeg koraka na putu ka postizanju životne ravnoteže.

Bilo da ste početnik u trčanju ili općenito vježbanju, iskusni trkač ili povratnik u trčanje – imamo grupu za vas. Samo je potrebno napraviti prvi korak i prijaviti se na: LINKU.

Više informacija možete saznati ovdje: https://bit.ly/Trcaona2024.

Veselim se našem susretu na treninzima!

Filip Koražija – glavni trener trčanja u Trčaoni, mag. cin.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice