Sada čitate
Trčanje na Plitvicama po 32. put

Trčanje na Plitvicama po 32. put

Više od 1500 trkačica i trkača sudjelovalo je na 32. Plitvičkom maratonu. Trčalo se 5, 21 i 42 kilometra te štafetni maraton po visokim temperaturama, no to nikako nije pokvarilo odličnu atmosferu. Osim odraslih, svoje su utrke imali i djeca do 8. razreda.

- Oglas -

Od ove godine, Plitvički maraton održao se u nešto izmijenjenom izdanju. Dosadašnja utrka nedjeljom, produžila se i na subotu koja je bila rezervirana za utrku od 5 kilometara.

Direktor Robert Franjković iz AK Maraton 2000 Karlovac, iznimno je zadovoljan posjećenosti kao i samom organizacijom utrke:

„Želim se zahvaliti glavnom pokrovitelju Nacionalnom parku Plitvička jezera  na odličnoj suradnji. Također hvala svim ostalim pokroviteljima ali posebno trkačicama i trkačima koji su uživali u trčanju na Plitvicama po 32. put, kao i našim posebnim gostima, maratonskoj legendi Rosi Moti i dugogodišnjem direktoru Beogradskog maratona Dejanu Nikoliću.„

Posebna gošća ovogodišnjeg 32. maratona na Plitvicama, koja je označila start utrke, bila je jedna legendarna maratonka, svjetska prvakinja i olimpijka Rosa Mota. Ova vrhunska sportašica dala je sve od sebe kako bi bodrila one koji su trčali te je na cilju spremno dočekivala sve one kojima je upoznavanje s njom bilo važno i značajno.

Pobjedu na maratonu odnio je Abel Kibet Rop iz Kenije s rezultatom 2:32:02, dok je drugi bio njegov sunarodnjak Moses Kipruto Kibire s 2:41:59. Naš predstavnik Robert Radojković stigao je treći (2:43:50), dok su na četvrtom i petom mjestu Matija Grabrovečki i Krešimir Balaško.

Kenijke su također odnijele pobjedu u ženskoj kategoriji. Ruth Chemisto Matebo s vremenom 2:59:26 za prvo mjesto, a druga je bila prošlogodišnja pobjednica Gladys Jepkurui Biwott 2:58:20. Hrvatskoj ultramaratonki Nikolini Šustić 3:01:54 bilo je dovoljno za treće mjesto. Četvrtu i petu poziciju zauzele su Tunde Szabo iz Mađarske i naša olimpijka Marija Vrajić.

Ni utrka na 21 kilometar nije donijela puno iznenađenje. Prvi je bio Moses Masai Komon iz Kenije s 1:16:07, zatim Lajos Berecz u vremenu 1:16:26 i Tamás Nagy 1:24:17. Četvrto mjesto i peto mjesto osvojili su Zoran Žiliću i Drago Paripović.

Pobjeda Kenijke Hellen Jepkosgei Kimutai u vremenu 1:30:59 u ženskoj konkuranciji polumaratona. Drugo mjesto osvojila je Tamara Cakić s 1:35:19, a treće Mađarka Helén Csonge 1:36:44.

Na rekreativnoj utrci od pet kilometara u subotu, prva mjesta zauzeli su Valentina Valjak i Ante Živković.

Iako je završena utrka, do slijedeće godine u sjećanju ostaje prolazak kroz start u našem najstarijem i najljepšem nacionalnom parku, Plitvicama.

Pogledajte rezultate.

Foto: 3sporta.com

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice