Sada čitate
4. Istrian Wine Run – trčanjem i vinom protiv olujnog nevremena

4. Istrian Wine Run – trčanjem i vinom protiv olujnog nevremena

Četvrto izdanje originalne atletske utrke u Hrvatskoj, Istrian Wine Runa, okupilo je 2. rujna u umaškom Stella Marisu natjecatelje iz čak 36 zemalja. Unatoč olujnom nevremenu koje je uz snažan vjetar ponegdje bilo praćeno i tučom, odlučni trkači nisu se dali smesti te su atraktivnu trasu utrke, koja prolazi kroj slikovite krajolike sjeverozapadne Istre, istrčali do samoga kraja.

- Oglas -

Foto: Dejan Hren

U izazovnim vremenskim uvjetima najbolje se snašao Slovenac Mujel Janez iz AK Radovljica, koji je s vremenom od 03:06:29 slavio u kategoriji maratona ispred drugoplasiranog Vedrana Dakića iz Torpedo Runnersa. Prvi je to put da je glavna nagrada, količina vrhunskog istarskog vina u protuvrijednosti težine pobjednika, otišla izvan granica Hrvatske. Među maratonkama, najbrže su bile Matea Marinović i Senka Senković iz AK Sljeme, koje su zajedno dotrčale u cilj s vremenom 04:34:00, dok je iza njih ciljnu ravninu prešla Amerikanka Chelsea Baldwin.

U kategoriji polumaratona pobjedu je odnio Ivan Diklić iz AK Kaštelir, dok je drugoplasirani bio Danijel Roša iz AK Rošini. Među ženama, slavila je Slovenka Penelope Wallenstein ispred drugoplasirane Elise Turolo iz Italije. Najzabavnija, a po mnogima i najzanimljivija kategorija zasigurno je štafeta (3 x 7 km) u kojoj je prvo mjesto odnijela ekipa Tuduma u sastavu: Robert Vegše, Zvonimir Ivančević i Darko Dokladal.

Foto: Julien Duval

“Po završetku sportskog programa, zbog neumorne kiše i snažnog orkanskog vjetra koji je nosio sve što je stigao i tako nam pomrsio račune, nažalost izostao je nastavak zabavnog programa. No, sudeći po pozitivnim komentarima natjecateljima, koji su se posebno zabavljali na startu polumaratona i štafete u Brtonigli, ali i duž trase, gdje su ih po okrijepnim stanicama animirali zabavljači, iza nas je još jedna nezaboravna utrka. Dodatno bih se zahvalio svim sudionicima koji su se vedro suočili s nepovoljnim vremenski uvjetima i u pravom sportskom duhu priveli ovogodišnju „pustolovnu“ utrku kraju.“ – istaknuo je predstavnik organizatora Senad Hodžić.

Foto: Dejan Hren

Istrian Wine Run atletska je utrka koja spaja natjecateljsko trčanje i degustiranje vrsnih istarskih vina. Održava se četvrtu godinu zaredom s ciljem promocije vinske i gastronomske ponude sjeverozapadne Istre kroz osiguravanje dodatnog i inovativnog turističkog sadržaja. Na atraktivnoj trasi koja spaja živopisni Momjan, Brtonigu, Buje i Umag, trkači su prilike kušati različita vina od čak 16 renomiranih istarskih vinara.

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice