Sada čitate
Trčalo se za Dražena i njegov grad – Šibenskih deset

Trčalo se za Dražena i njegov grad – Šibenskih deset

Prošlog vikenda, u čast grada Šibenika i njegova najpoznatijeg djeteta – Dražena Petrovića, trčalo se drugo izdanje utrke Šibenskih deset u organizaciji Atletskog kluba Šibenik i Atletskog kluba Maraton 2000.

- Oglas -

Dan uoči Draženovog rođendana, 21. listopada, u njegovom se rodnom gradu održala utrka koju je trčalo gotovo 400 trkača. Pobjedu je odnio jedan od najboljih domaćih dugoprugaša Dino Bošnjak za brzih 33: 45, a iza njega su u cilj ušli Ante Živković (34:14) i Dražen Dinjar (34:24). U ženskoj konkurenciji najbrža je bila prošlogodišnja pobjednica i hrvatska rekorderka Matea Parlov s vremenom 39:15, dok su drugo i treće mjesto osvojile Mirjana Šimek Bilić (39:17) i Anda Tomaš (40:14).

Start utrke nalazio se na Šibenskoj rivi, ispod katedrale Sv. Jakova, a nakon toga su natjecatelji trčali neposredno uz Draženov spomenik. Kao posebno sjećanje na našeg najboljeg košarkaša, na isti se dan održala i utrka „Draženova četvorka” dužine 4 km koja predstavlja broj koji je nekada nosio na dresu Šibenke i reprezentacije. Pobjednik utrke na 4 kilometra slovenski je trkač Aljaž Renko sa 15:05, a ženska pobjednica hrvatska prvakinja u orijentacijskom trčanju Mirja Pavić sa 18:24.

Rezultate utrka pogledajte na utrka.com.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice