Sada čitate
Recenzija – Salomon SENSE RIDE trail tenisice

Recenzija – Salomon SENSE RIDE trail tenisice

Za sve ljubitelje trail trčanja i planinarenja, predstavljamo novu Salomon tenisicu – Salomon SENSE RIDE. Tenisice, mušku i žensku, testiralo je dvoje trkača pod različitim uvjetima.

- Oglas -

Salomon Sense Ride Man

Uz prijašnje modele Salomon Sense Pro 2 i Salomon S-Lab Ultra, ova se tenisica odlično uklopila u sam vrh ponude Salomona. Ono što razlikuje Sense Ride jest cijena koja iznosi oko 1.000 kuna i time je za 500 kuna jeftinija od S-Lab Ultra.

Karakteristike Salomon Sense Ride:

Težina – 230 g ženski model; 275 g muški model
Drop – 8 mm
Debljina potplata – 27 mm peta/19 mm prednji dio stopala

Gornji dio tenisice

Vezice su karakteristične za Salomon te se uspostavilo kako i dalje odlično funkcioniraju. Tehnologija “SensiFit i “endoFIt” omogućuje ugodnost i stabilnost te kvalitetan i udoban tip jezika koji prijanja uz gornji dio stopala te onemogućuje smetnje zategnutih vezica.

Prozračna tenisica za trail koja se lako suši, ono je što traže trkači u ovom zimskom periodu. Nakon trčanja po kiši i snijegu, jedino su gornji dijelovi čarapa bili mokri iz razloga što Sense Ride posjeduje “Premium Wet Traction Contagrip” na doljem dijelu tenisice.

Srednji dio tenisice

Tehnologija “Vibe” sastoji se od dva “Opal” jastučića za ublažavanje kontakata s podlogom, što pomaže pri upijanju sila prilikom trčanja.

Što se tiče stražnjeg dijela tenisice, držač pete je malo fleksibilniji što uz navedene jastučiće omogućuje stopalu veću pronaciju. Iz tog razloga, ovaj tip tenisice se preporučuje onima koji imaju visoki svod stopala. U slučaju da ste osoba koja ima pretjerano naglašenu pronaciju, potražite “stable” tenisicu koja će imati svojstva nadziranja pokreta stopala (veći heel drop i manje jastučića).

Prednji dio stopala je fleksibilan, što se može primijetiti po strukturi tenisice čiji je vrh podignut prema gore te se time dobije prednost u trčanju uzbrdo. Također, na prednjem dijelu stopala moguće je osjetiti neravne dijelove podloge. Osobno bih pozitivno ocijenio to svojstvo iz razloga što imam bolju kontrolu prilikom trčanja.

Potplat

Samo pohvale za “Premium Wet Traction Contagrip” koji olakšava trčanje po neravnoj podlozi, blatu, snijegu i različitim uvjetima što trail trčanje donosi. Iz ovog razloga, preporučujem i za hodanje po sličnim uvjetima, zato što je teško smočiti unutarnji dio tenisice, a omogućuje sigurno i kvalitetno koračanje.

Zaključak

Uzevši u obzir kvalitetu koju pruža Salomon Sense Ride, ovu tenisicu mogu preporučiti svim trail trkačima i hodačima kojima je potrebna doza pronacije stopala. Kvalitetne trail tenisice su “skupe” i uglavnom možemo računati na cijenu veću od 1.500 kuna. Salomon Sense Ride prati kvalitetu tenisica poput Salomon S-Lab Ultra ali su cjenovno prihvatljvije.

Salomon Sense Ride Woman

Prvi dojam

Imala sam priliku isprobati Salomon Sense Ride tenisicu (ženski model) za trail trčanje i planinarenje. Prvi dojam je tenisica koja je lagana i udobna, dok su druge trail tenisice često teške i potplat je daleko tvrđi. Ovdje je potplat neuobičajeno mekan i lagan ali to nikako ne umanjuje funkcionalnost. Gornjište tenisice izrađeno je od mrežastog materijala koji nije vodootporan pa se preporuča nošenje po suhom ili vlažnom vremenu.

Trail ili cestovna tenisica

Trava i šljunak – Udobno trčanje bez težine. Iako je trava bila mokra, voda nije došla do stopala zbog gume na prednjem dijelu tenisice. Na šljunku se Sense Ride ponaša kao prava cestovna tenisica.

Šumski put – Nakon isprobavanja na lakšim terenima savskog nasipa i Maksimira, prebacila sam se na šumski put. Ovdje je bio pravi test jer je teren bio suh ali s mokrim dijelovima. Tijekom 12 kilometara trčanja i hodanja, tenisica se pokazala kao pravi trail igrač. Quicklace vezice odlično su držale nogu kao i Premium Wet Traction Contagrip guma zbog koje nije došlo do proklizavanja kod penjanja i spuštanja.

Nedostatak

Nakon dva treninga pojavili su se žuljevi na gornjem desnom rubu stopala jer je prednji dio tenisice uzak. Oni sa širim stopalom, kao i oni s dužim prstima, prebaju pripaziti. U obranu treba naglasiti kako se nakon trećeg nošenja tenisica prilagodila stopalu i žuljeva više nije bilo.

Zaključak

Salomon Sense Ride odličan je hibrid trail i cestovne tenisice. Iako se predstavlja kao trail, zbog svoje težine i udobnosti svakako može biti i odlična za podloge po kojima trčimo svakodnevno – šljunak i trava. Za sve one koji vole teške i tvrde trail tenisice, možda će na početku biti premekane, no već nakon prvog nošenja u potpunosti ćete se priviknuti. Pripazite na potencijalne žuljeve na prednjem dijelu stopala. Sense Ride posebno preporučam za početnike koji žele uložiti u tenisicu koja nije samo za teške terene traila već i za svakodnevno trčanje po neravnom terenu.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice