Sada čitate
Karlovački cener – održana prva World Athletics Bronze Label utrka u Hrvatskoj

Karlovački cener – održana prva World Athletics Bronze Label utrka u Hrvatskoj

Karlovački cener ugostio je 11. srpnja oko 700 trkača na glavnoj, štafetnoj te elitnoj utrci koja je ponovo dovela ozbiljnu konkurenciju na 10 kilometara u Karlovac.

- Oglas -

U sklopu dugoočekivane sportske manifestacije 8. Heineken 0.0 Karlovački cener, održane su glavna, štafetna i elitna utrka na 10 kilometara u povijesnoj karlovačkoj Zvijezdi. Utrke su se održale u sklopu Zvjezdanog ljeta te na sportski način obilježile 441. rođendan grada Karlovca. Na prvoj utrci u Hrvatskoj sa statusom „World Athletics Bronze Label Race“ i ranije su ostvareni odlični rezultati poput rekorda Hrvatske.

Prvoplasirani Sebastian Hendel i Matea Parlov Koštro,  foto: Julien Doval

Usprkos upornoj kiši i ove godine profesionalni trkači okušali su se u uvijek napetoj elitnoj utrci. Prvoplasirani je Njemac Sebastian Hendel s vremenom 0:30:13, dok je drugi Joash Kipruto Koech s 0:30:50 i treći Jean Marie Niyomukiza s ostvarenim rezultatom od 0:31:07. U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je hrvatska profesionalna trkačica, Matea Parlov Koštro s vremenom od 0:33:57, drugoplasirana je Kristina Hendel s 0:34:07, a treća je Clementine Mukandanga s vremenom 0:35:10.

Karlovački cener još se jednom pokazao kao mjesto susreta vrhunskih atletičara te je prva WA Label utrka u svijetu održana još od 8. ožujka 2020., kao što se može vidjeti i na stranici Svjetske atletske federacije – www.worldathletics.org/news/report/hendel-parlov-kostro-win-karlovac-10km.

Glavna utrka ove je godine imala i ograničen broj sudionika s obzirom na epidemiološku situaciju te je ukupno bilo manje trkača nego prijašnjih godina. Pobjede na 10.000 metara ostvarili su sjajni Bruno Škrinjarić i Anja Fink.

Preporuka za čitanje

Od ove godine HEP je jedan od glavnih sponzora Karlovačkog cenera te je prepoznao veliku vrijednost utrke Karlovački cener. HEP je već godinama jedan od najvećih prijatelja hrvatskog sporta i kroz svoje projekte u zajednici aktivno promovira zdrav i aktivan način života te dugi niz godina podržava hrvatski sport čime pruža snažnu podršku najvećim promotorima Hrvatske u svijetu. HEP – više od struje!

Vidimo se i dogodine u Karlovcu.

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice