Sada čitate
Crossing Pohorje 2023.

Crossing Pohorje 2023.

Budi jedan od nas, budi drugačiji. Pridruži nam se na prvoj samodostatnoj trail utrci u Sloveniji 7. listopada 2023. u Mariboru na Pohorju – Crossing Pohorje!

- Oglas -

Jedni smo od rijetkih organizatora trail utrka kojima je priroda na prvom mjestu, a ne zadovoljenje ljudskih potreba. Zato se trudimo da su naši posjeti u prirodi “zeleni”, ekološki prihvatljivi i što manje ometaju život u prirodnom okruženju. Svjesni smo, da smo tu (na Zemlji) samo povremeni gosti.

Trail trčanje bilježi brzi rast popularnosti posljednjih godina što je s jedne strane dobro, ali s druge iza toga se kriju brojne zamke. Organizatori utrka, željni masovnosti, nastoje izaći u susret brojnim potrebama trkača različite tjelesne spremnosti i prilagoditi im se na najbolji način.

Uz mentalitet – više ljudi, više novca, zaboravljaju da se masovnim događanjima snažno i invazivno zadire u prirodu. Zato želimo na našim utrkama ugostiti
samo elitne trail trkače. Ali ne elitni u smislu vrhunskih sportskih rezultata, već duhovnog i osobnog napretka koji su se ostvarili trčanjem, a koji se ogleda u njihovom pozitivnom stavu i poštovanju prirode. Takvi će se trkači brzo prepoznati u našem natječaju i registraciji.

Kraća staza – Jezernik (36 km / 1.600m+)
Duža staza – Volvel (74 km / 3.000m+)

Piše: Robert Kereži, direktor samodostatne trail utrke CROSSING POHORJE
www.maribortrail.si

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice