Sada čitate
Prvi polumaraton u Dvoru

Prvi polumaraton u Dvoru

Pozivamo vas na novu polumaratonsku utrku koja će se po prvi puta održati u subotu 24. lipnja u Dvoru u Sisačko-moslavačkoj županiji.

- Oglas -

Prema riječima organizatora utrke i dugogodišnjeg trkača Mijata Barića-Brade iz Udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru”, riječ je o lakšoj trail utrci jer trasa utrke vodi iz Dvora do bivše vojarne Čerkezovac na Trgovskoj gori i natrag (oko 12 km po asfaltu, a ostalo po dobro uređenoj makadamskoj cesti sa 150-200 metara visinske razlike).

Start utrke bit će u 9 sati u Dvoru, a limit staze je tri sata. Start i cilj utrke su kod osnovne škole u Dvoru ul. Ante Brune Bušića 5.

Okrijepa (voda, voće, keksi…) bit će organizirana na startu, na 4,5km, 9,7km, 16km i na cilju.

Cijela trasa nije orijentacijski zahtjevna i bit će dobro označena. Dogovorena je suradnja sa policijom te angažiran zaštitarski auto koji će predvoditi kolonu, a duž staze će biti redari.

Kotizacija je samo 10 eura, a svi sudionici će u startnom paketu dobiti broj sa čipom, majicu sa logom utrke, poklon sponzora, finišersku medalju…). Po troje najbržih u muškoj i ženskoj konkurenciji (neće biti odvojenih starosnih kategorija) dobit će pehare i nagrade sponzora, a predviđene su i nagrade za najmlađeg i najstarijeg domaćeg trkača.

Rok za prijave je 5. lipnja, a možete se prijaviti i uplatiti i na dan utrke ali u tom slučaju organizatori ne jamče za majicu i startni paket.

Na utrku se možete prijaviti na: https://www.utrka.com/utrke/dvorcerkezovac/2023/info/.

Sve potrebno (muške i ženske svlačionice, WC-i, voda, besplatan ručak nakon utrke) bit će osigurano u osnovnoj školi u Dvoru.

Preporuka za čitanje

Za više informacija o utrci javite se Mijatu Bariću na mob. 098/886-215 ili e-mail: mijat.baric1@gmail.com.

Za sudionike koji će doći iz Zagreba bit će, ovisno o broju zainteresiranih, organiziran besplatan prijevoz kombijem ili autobusom pa se svi zainteresirani najkasnije do 5. lipnja trebaju javiti Željku Bukši na mob. 099/6161-058 ili e-mail: zeljko.buksa@gmail.com, a molimo da mu se svakako jave i oni koji će eventualno ići vlastitim prijevozom. Ako bude još slobodnih mjesta postoji mogućnost da se priključe i navijači.

Ako trkači koji bi organiziranim prijevozom došli iz Zagreba budu zainteresirani, postoji mogućnost da se nakon utrke, ručka i proglašenja pobjednika, ode do desetak kilometara udaljenog OPG-a i izletišta Unski biser na rijeci Uni gdje se može kupati, veslati, isprobati domaće specijalitete itd.

Od Zagreba do Dvora je 115 km pa se preko Velike Gorice, Petrinje i Hrvatske Kostajnice stigne za 1,5-2h.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice