Sada čitate
4. Wings for Life – Djeluj globalno, trči lokalno

4. Wings for Life – Djeluj globalno, trči lokalno

Četvrto izdanje najveće hrvatske utrke, ali ujedno i globalnog trkačkog događaja, starta u Zadru za manje od mjesec dana. Utrka koje je ujedinila profesionalce, amatere, rekreativce, ali i ljude koji se kreću uz pomoć kolica, ponovno ima za cilj – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Wings for Life World Run u ovogodišnjem izdanju okupit će čak 8000 ljudi na startu kod zadarskog Foruma, a svi će krenuti zajedno s trkačima diljem svijeta 7. svibnja u 13 sati po našem vremenu.

- Oglas -

Svi su već dobro upoznati s neobičnim konceptom ove utrke. Ciljna ravnina ne postoji, već pola sata nakon starta za trkačima kreće presretačko vozilo. U trenutku kada ih vozilo pretekne za trkače je utrka završena. Time baš svatko tko započne utrku ju i završi prema vlastitim mogućnostima, a pobjednik je onaj koji posljednji ostane trčati.

Foto: Predrag Vucković

Prošlogodišnja pobjednica zadarske utrke Katarina Lovrantova ove će godine za nagradu trčati u Čileu, dok će pobjednik Dejan Patrčević ponovno trčati na domaćem terenu u Zadru. Nikolina Šustić, pobjednica 2015. u Zadru i 2016. u Norveškoj, ove će godine trčat će u Cambridgeu i možda Hrvatskoj donijeti treći uzastopni naslov.

Hrvatski Wings for Life World Run, zasad broji skoro 7000 prijava, a očekuje se da će biti rasprodan kao i prethodna izdanja utrke.Važno je napomenuti da se stopostotni iznos startnina ulaže u zakladu Wings for Life, koja financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine.

Preporuka za čitanje

Foto: Vipnet

Vip running team ove godine svoje će prijeđene kilometre posvetiti izazovu za Hrvatsku udrugu paraplegičara i tetraplegičara, preko društvene platforme za dobrotvorni fundraising Čini pravu stvar i tako dati dodatan vjetar u krila onima koji ne mogu trčati.

Za utrku se možete prijaviti na stranici www.wingsforlifeworldrun.com.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice