Valamar trail – prvo nacionalno prvenstvo u trail trčanju

Više od 600 sportaša i entuzijasta ovaj će vikend trčati na području Rabaca i Labinštine. Trkači iz 18 zemalja sudjeluju u jednoj od pet različitih trail trkačkih disciplina koje će se trčati na 4. izdanju Valamar traila. Uz već etabliranu scenu trail trkača, ove će se godine po prvi puta natjecati i kandidati za hrvatsku trail reprezentaciju.

- Oglas -

Atletski savez Hrvatske odlučio je da upravo četvrto izdanje Valamar traila  bude izdanje od povijesnog značaja za disciplinu trail trčanja u Hrvatskoj. Po uzoru na stazu ovogodišnjeg svjetskog prvenstva, odlučeno je da će 52km biti glavna staza za izbor sastava tima nacionalne muške i ženske reprezentacije koji će predstavljati Hrvatsku na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2018.

Osim Advanced trail staze od 52km, trči se i Mini trail duljine 13km, Semi trail 23km, Marathon trail 42km i Ultra trail duljine od 72km.  Svih pet disciplina tradicionalno kreće i završava u samom centru Rapca ispred hotela “Sanfior”. Ove godine na Valamar trailu sudjeluje suradnik portala trcanje.hr i finisher nedavno održanog UTMB Mont Blanc natjecanja – Tomislav Marinović, koji će trčati 52 kilometra.

Preporuka za čitanje

Tomislav Marinović na Valamar trailu 2016.

Za sve one koji žele uživo pratiti utrku, moći će to putem live prijenosa na FB stranici facebook.com/ValamarTrail/

Natjecanje organiziraju labinski klub SRK Alba i buzetska tvrtka Sport box.

Na vrh stranice